Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion cu 62 de oameni s-a prăbușit în Brazilia. Momentul când cade necontrolat a fost filmat. „Se pare că toţi au murit”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un avion cu 62 de persoane la bord s-a prăbuşit vineri în Vinhedo, Brazilia, a relatat postul local de televiziune GloboNews, citat de Reuters.

Avionul de tip ATR-72 operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas se afla în drum de la Cascavel, în statul Parana, la Guarulhos, în Sao Paulo, a relatat site-ul G1, citând Voepass. Compania aeriană a precizat că 58 de pasageri şi patru membri ai echipajului erau la bord.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje la locul accidentului.

O înregistrare video distribuită pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi un avion care se prăbuşeşte peste un pâlc de copaci, urmat de un mare nor de fum negru.

Luând cuvântul în cadrul unui eveniment organizat vineri, preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că „se pare" că toţi pasagerii ar fi murit în accident. El a cerut păstrarea unui minut de reculegere.

„Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4 membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit", a spus el, într-o înregistrare video a declaraţiei sale distribuită pe X.

Avionul s-a prăbuşit într-un condominiu rezidenţial din cartierul Capela din Vinhedo.

"VOEPASS a mobilizat toate mijloacele pentru a-i sprijini pe cei implicaţi. Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul sau a situaţiei actuale a persoanelor aflate la bord", a transmis compania aeriană, potrivit Globo.

Potrivit secretarului pentru securitate din Vinhedo, Osmir Cruz, avionul s-a prăbuşit în apropierea unei case în care se aflau locuitori, dar nimeni de la sol nu a fost rănit.

Spitalele din Vinhedo şi Valinhos, un oraş învecinat, sunt mobilizate pentru a primi eventuale victime.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult