Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Slovacia va cumpăra şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel în valoare de 554,3 milioane de euro

Guvernul Slovaciei a aprobat miercuri planurile de a cumpăra şase sisteme mobile de apărare antiaeriană din Israel pentru suma de 554,3 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de guvern, în condiţiile în care statul membru NATO îşi consolidează protecţia spaţiului aerian, relatează Reuters.

Guvernul a aprobat, de asemenea, cumpărarea a peste 1.300 de vehicule de teren grele, în cadrul unei achiziţii comune cu Cehia, la un cost estimat de 708,3 milioane de euro, care vor înlocui camioanele învechite.

Slovacia, care se învecinează cu Ucraina, încearcă să-şi consolideze capacităţile de apărare aeriană.

Aceasta face parte din eforturile NATO de a consolida flancul estic al alianţei militare. Ministrul slovac al apărării, Robert Kalinak, a declarat că priorităţile ar trebui să fie capacităţile de apărare, în special apărarea aeriană.

Citește și
beirut
„Lucrurile s-au calmat” între Israel și Hezbollah. Anunț optimist din Orientul Mijlociu: „Nu se va mai întâmpla nimic”

Luna trecută, Slovacia a primit primele două dintre cele 14 noi avioane de luptă F-16.

Slovacia operează sistemul 2K12 KUB cu rază medie de acţiune, care se află la sfârşitul ciclului său de viaţa, a declarat Ministerul Apărării într-un document publicat miercuri.

În timpul guvernului anterior, Slovacia a donat Ucrainei vechiul său sistem de apărare antiaeriană S-300, o decizie criticată de actuala administraţie pentru scăderea capacităţilor de apărare aeriană ale ţării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult