Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia spune că a ucis 6 teroriști în Ingușeția. Ce s-a întâmplat

Autoritățile ruse au anunțat că au ucis șase presupuși luptători ai grupării Stat Islamic în republica Ingușetia, din sudul Caucazului, cu populație majoritar musulmană.  

Forțele speciale ale agenției de securitate FSB le-au încolțit pe cele șase persoane într-o clădire din orașul Karabulak și le-au „neutralizat” duminică într-o operațiune care a început sâmbătă seara, a declarat comitetul anti-terorism al Rusiei.

Comitetul susține că suspecții, dintre care trei se aflau pe lista federală a persoanelor căutate, erau membri ai SI care au fost „implicați într-o serie de crime teroriste”. Acestea au inclus un atac împotriva unei secții de poliție și uciderea a trei ofițeri în martie 2023, a spus comitetul, adăugând că nu au existat victime civile.

Circa 4.500 de ruși au luptat alături de Statul Islamic

Autoritățile ruse anunță frecvent contracararea atacurilor planificate din partea unor presupuse grupuri islamiste.

Influența IS în Rusia este limitată, deși au avut loc câteva atacuri în ultimii ani, în special în republicile caucaziene cu majoritate musulmană Cecenia, Ingușeția și Daghestan.

Citește și
portul feodosia
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone

În aprilie 2017, IS a revendicat un atac care a ucis doi ofițeri de poliție în orașul Astrakhan, în regiunea Astrakhan din apropiere. Potrivit cifrelor oficiale, aproape 4.500 de ruși, în special din Caucaz, au luptat alături de IS.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult