Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Philip, zeul unei secte din Oceanul Pacific. Ce s-a întâmplat când i-a vizitat oficial

Dintre numeroasele onoruri și titluri acordate ducelui de Edinburgh, cea mai bizară era statutul său de zeitate pentru un popor din sud-vestul Pacificului.

Mișcarea Prințului Filip, o sectă a tribului Yaohnanen de pe insula Tanna din Vanuatu, considera că Prințul Philip este fiul cu pielea palidă a unui spirit de munte străvechi, conform The Guardian.

Originile statutului divin al lui Philip sunt neclare. Poveștile antice spun că fiul spiritului muntelui călătorește într-o țară îndepărtată, se căsătorește cu o doamnă puternică și, în timp, revine.

Credința că Philip a fost întruchiparea acestui spirit a fost întărită atunci când el și Regina au vizitat Vanuatu în 1974, neștiind statutul său.

În urma vizitei, Prințul Philip a fost de acord ca reprezentantul Marii Britanii din Vanuatu să ofere sectei de pe Insula Tanna o fotografie oficială.

Citește și
familia regala
Ce eveniment ar fi sărbătorit Familia Regală în data de 9 aprilie, ziua în care a murit Prințul Philip

 

Sătenii au fost foarte recunoscători pentru fotografie și i-au trimis Prințului Philip o bâtă tradițională de ucidere a porcilor și l-au rugat să se pozeze cu ea. Prințul a făcut acest lucru, la Palatul Buckingham.

A urmat un alt portret oficial în 2000, iar în 2007 cinci membri ai comunității Tanna, invitați în Marea Britanie pentru un reality show TV, au avut o întâlnire privată cu Prințul Philip.

Toate cele trei fotografii au fost păstrate de șeful Jack Naiva, care a murit în 2009, fără să își vadă împlinit visul privind întoarcerea ducelui la Tanna.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult