Prințul Philip, zeul unei secte din Oceanul Pacific. Ce s-a întâmplat când i-a vizitat oficial
Dintre numeroasele onoruri și titluri acordate ducelui de Edinburgh, cea mai bizară era statutul său de zeitate pentru un popor din sud-vestul Pacificului.
Mișcarea Prințului Filip, o sectă a tribului Yaohnanen de pe insula Tanna din Vanuatu, considera că Prințul Philip este fiul cu pielea palidă a unui spirit de munte străvechi, conform The Guardian.
Originile statutului divin al lui Philip sunt neclare. Poveștile antice spun că fiul spiritului muntelui călătorește într-o țară îndepărtată, se căsătorește cu o doamnă puternică și, în timp, revine.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Credința că Philip a fost întruchiparea acestui spirit a fost întărită atunci când el și Regina au vizitat Vanuatu în 1974, neștiind statutul său.
În urma vizitei, Prințul Philip a fost de acord ca reprezentantul Marii Britanii din Vanuatu să ofere sectei de pe Insula Tanna o fotografie oficială.
Sătenii au fost foarte recunoscători pentru fotografie și i-au trimis Prințului Philip o bâtă tradițională de ucidere a porcilor și l-au rugat să se pozeze cu ea. Prințul a făcut acest lucru, la Palatul Buckingham.
A urmat un alt portret oficial în 2000, iar în 2007 cinci membri ai comunității Tanna, invitați în Marea Britanie pentru un reality show TV, au avut o întâlnire privată cu Prințul Philip.
Toate cele trei fotografii au fost păstrate de șeful Jack Naiva, care a murit în 2009, fără să își vadă împlinit visul privind întoarcerea ducelui la Tanna.