Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O variantă Covid-19 necunoscută până acum a dus la o explozie a numărului de infectări în Grecia

O nouă variantă a COVID-19, denumită FLiRT, a fost identificată în Grecia. Creșterea cazurilor atribuite acestei subvariante a fost confirmată de profesorul Gkikas Magiorkinis, expert în medicină, igienă și epidemiologie la Universitatea din Atena.

Într-un interviu acordat Skai TV, profesorul Magiorkinis a dezvăluit că varianta FLiRT a apărut în Grecia în urmă cu aproximativ două săptămâni. De la apariția sa, s-a înregistrat o creștere vizibilă a cazurilor de COVID-19 și a spitalizărilor, scrie agenția bulgară Novinite.

În ciuda acestui vârf, profesorul Magiorkinis a subliniat că varianta FLiRT nu provoacă complicații severe, oferind o oarecare liniște în contextul numărului tot mai mare de infecții.

Grecia a avut rate de infecții fluctuante

Situația este monitorizată îndeaproape de autoritățile sanitare, care lucrează pentru a gestiona răspândirea acestei noi variante.

Țara a cunoscut rate de infecție fluctuante în diferite faze ale pandemiei, ducând la valuri periodice de infecții și la diferite grade de restricții. Eforturile de vaccinare au fost robuste, având ca scop stoparea transmiterii și protejarea populațiilor vulnerabile.

Citește și
seceta grecia
Destinația de vacanță preferată a multor români se confruntă cu seceta. Autorităţile au impus restricţii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult