Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jacob Blake, după ce a fost împușcat în spate: „Mă doare să respir, mă doare când dorm”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jacob Blake, bărbatul în vârstă de 29 de ani care a fost rănit grav de un poliţist luna trecută, a transmis primul mesaj public, la două săptămâni după ce a fost împușcat de poliție.

“24 de ore de durere, nimic altceva decât durere. Mă doare să respir, mă doare când dorm, mă doare când mă mişc, când mănânc”, a afirmat Blake într-un mesaj video postat în social media de avocatul Ben Crump, potrivit News.ro.

Jacob Blake a fost rănit grav, la 23 august, la Kenosha, când poliţiştii au încercat să-l aresteze. În timp ce tânărul intra în maşina sa, unul dintre agenţi a deschis focul, împuşcându-l de şapte ori în spate, de aproape, potrivit unei înregistrări video a scenei. Imaginile au ajuns în social media şi au declanşat numeroase proteste. Poliţiştii implicaţi în incident sunt acum în concediu administrativ.

Niciunul dintre ei nu a fost pus sub acuzare. Autorităţile afirmă că în maşina lui Blake s-a găsit un cuţit, dar nu precizează dacă bărbatul avea în mână cuţitul în momentul în care a fost împuşcat.

Citește și
Bucks
Sezonul actual din NBA, în pericol sa fie oprit. Jucătorii protestează împotriva violenței poliției

Bărbatul care a filmat incidentul, Raysean White, spune că l-a văzut pe Blake în conflict cu cei trei poliţişti şi i-a auzit pe aceştia din urmă strigând: “Lasă cuţitul! Lasă cuţitul!”, înainte de împuşcături. El a precizat însă că nu a văzut niciun cuţit în mâinile lui Blake.

Blake, pe numele căruia exista un mandat de arestare în momentul în care a fost împuşcat, a pledat nevinovat, vineri, la acuzaţiile că ar fi agresat sexual o femeie în luna mai. Blake a fost audiat prin videoconferinţă, de pe patul de spital.

Cazul lui Blake vine după cel al lui George Floyd, un alt afro-american, ucis, la 25 mai, la Minneapolis, de un poliţist alb care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei aproape nouă minute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult