Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După doi ani de război în Ucraina, Raiffeisen Bank a raportat că a accelerat reducerea afacerilor în Rusia

Raiffeisen Bank International (RBI) din Austria „intensifică eforturile” pentru a-și reduce afacerile în Rusia sub presiunea Băncii Centrale Europene, a anunțat grupul bancar într-un comunicat.

„RBI va reduce și mai mult volumul activităților Raiffeisenbank în conformitate cu cerințele BCE”, se arată în declarație ( citată de Reuters).

CEO-ul grupului, Johann Strobl, citat de Bloomberg, a adăugat că RBI accelerează reducerea afacerilor în Rusia.

Grupul bancar spune că unele măsuri - precum restricțiile de plată - au intrat deja în vigoare, urmând „pași suplimentari”.

Raportul grupului clarifică faptul că împrumuturile și plățile sunt oferite doar unei liste pre-aprobate de companii mari care operează la nivel internațional. În plus, din 2023, nu au mai fost furnizate plăți pentru electronice, sectorul auto, petrol și produse petroliere și lemn.

De asemenea, Raiffeisenbank nu deschide depozite la termen și nu plătește dobândă pentru conturile curente, percepând în același timp comisioane mari pentru servicii.

RBI a confirmat că lucrează la vânzarea sau retragerea filialei sale ruse din grup, dar nu poate prezice momentul, deoarece orice tranzacție necesită numeroase aprobări, scrie Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult