Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi băieţi de 12 ani, inculpaţi pentru crimă. Au ucis un tânăr de 19 ani

Doi băieţi de 12 ani inculpaţi pentru uciderea unui tânăr de 19 ani au compărut, vineri, în faţa unui tribunal britanic, într-un nou caz de agresiune cu cuţitul sau cu armă albă, un fenomen în creştere rapidă în Marea Britanie.

Cei doi au luat cuvântul, vineri, în faţa tribunalului din Birmingham doar pentru a-şi confirma identitatea, care nu poate fi dezvăluită din considerente juridice.

Băieţii au fost arestaţi, marţi, la domiciliul lor, sub acuzaţia că l-au înjunghiat pe Shawn Seesahai, luni seara, la Wolverhampton, oraş din centrul Angliei, precum şi pentru deţinerea unei macete. Serviciile de salvare chemate la faţa locului au constatat decesul victimei.

Avocaţii lor au explicat că neagă faptele, iar judecătorul a spus că cei doi vor fi menţinuţi în detenţie într-un centru pentru minori până la următoarea audiere, prevăzută pentru luni.

Marea Britanie înregistrează o recrudescenţă a violenţelor comise cu arme albe şi care implică frecvent tineri.

Citește și
sibiu
Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu

Potrivit cifrelor oficiale, 99 de tineri sub 25 de ani au murit înjunghiaţi în Anglia şi Ţara Galilor între martie 2022 şi martie 2023.

În aceeaşi perioadă au fost consemnate 50.000 de atacuri cu cuţitul sau armă albă, în creştere cu 5% într-un an şi cu 75% în 10 ani, conform Oficiului naţional de statistică.

Moartea unei adolescente de 15 ani, înjunghiată în drum spre liceul ei din Londra în septembrie, a stârnit o deosebită emoţie în ţară. Presupusul asasin, un adolescent de 17 ani, va fi judecat în aprilie.

În Anglia şi Ţara Galilor vârsta responsabilităţii penale este stabilită la 10 ani, ceea ce înseamnă că un minor de peste 10 ani poate fi arestat şi judecat pentru comiterea unei crime. Aceştia sunt trataţi totuşi diferit faţă de adulţi, pedepsele fiind diferite şi fiind internaţi în centre speciale, nu trimişi la închisoare. De asemenea, ei sunt judecaţi de un tribunal special pentru minori (Youth Court).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult