Modifica setarile cookie
Toate categoriile

27 de persoane, dintre care 4 copii, au murit într-un incendiu izbucnit într-un parc de distracţii din India

27 de persoane, dintre care patru copii, au murit într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă într-un parc de distracţii din vestul Indiei, conform unui nou bilanţ al poliţiei, relatează France Presse.

UPDATE:

"Am confirmat moartea a 27 de persoane în incendiu", a declarat presei, sâmbătă noapte, Radhika Bharai, un ofiţer de poliţie indian. Un bilanţ anterior a raportat 24 de morţi, scrie Agerpres. Cei patru copii care au murit aveau sub 12 ani, potrivit aceleiaşi surse. "Cadavrele au fost carbonizate până la punctul de a fi de nerecunoscut, ceea ce face dificilă identificarea lor", a spus ofiţerul de poliţie. Peste 300 de persoane se aflau într-o sală dintr-o structură cu două etaje din parcul de distracţii TRP când a izbucnit incendiul, în acest weekend de vacanţă de vară, a declarat reporterilor Ilesh Kher, un ofiţer de pompieri din Rajkot, în statul Gujarat. Prim-ministrul indian Narendra Modi, care este din acest stat, a declarat că este "extrem de bulversat", într-un mesaj postat pe reţelele sociale. "Oamenii au fost prinşi în capcană de prăbuşirea unei structuri temporare lângă intrare, ceea ce a făcut dificilă evacuarea", a declarat ofiţerul de pompieri Ilesh Kher. În plus, răspândirea focului a fost facilitată de natura materialelor, care erau foarte inflamabile. Autorităţile locale au declarat că au arestat patru persoane care "au legătură cu de sala de jocuri, pentru interogatoriu".

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Comisarul de Poliţie din Rajkot, Raju Bhargava, a declarat pentru ANI că incendiul este sub control şi că operaţiunile de salvare continuă, conform News.ro.

Citește și
Chile
Un pompier a fost arestat după ce a provocat un incendiu în care au murit 137 de persoane. Nu este singurul vinovat

„Încercăm să recuperăm cât mai multe trupuri. Până acum, circa 20 de trupuri au fost recuperate şi au fost trimise la spital pentru mai multe investigaţii”, a spus Bhargava.

Ministrul-şef din statul Gujarat, Bhupendra Patel, a declarat că este constituită o echipă specială de anchetă, de către guvernul statului.

Prim-ministrul indial Narendra Modi şi-a exprimat mâhnirea privind incidentul, într-o postare pe reţeaua X.

„Tragedia cu incendiul din Rajkot ne-a întristat pe toţi. În discuţia mea telefonică cu ministrul-şef din Bhupendrabhai Patel, el mi-a spus că sunt în desfăşurare acţiuni pentru a asigura toată asistenţa posibilă celor care au fost afectaţi”, a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult