Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul unui expert OMS: "Trebuie să fim pregătiţi pentru un al doilea val de infecţii"

Un reprezentant al OMS avertizează că virusul SARS-CoV-2 începe să reapară în unele locuri în care răspândirea părea oprită, astfel că autoritățile din țările care doresc să ridice restricțiile trebuie să ia în calcul un al doilea val de infecții.

Medicul Maria Van Kerkhove, expert în cadrul echipei de răspuns la Covid-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a fost întrebată, într-un interviu pentru CNN, care este situația la nivel planetar în aceste momente, când se pare că există locuri unde virusul a reapărut, deși autoritățile păreau că au putut opri răspândirea virusului.

"În țări precum China, zona Wuhan, Coreea sau Singapore, care au oprit cu succes, la un moment dat, transmiterea virusului, se poate vedea o reapariție a virusului, în anumite situații. În Singapore, are legătură cu căminele unde locuiesc imigranți, în Seul a pornit de la niște cluburi de noapte deschise, dar ceea ce este important este că aceste comunități au sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărire a celor infectaţi", a răspuns medicul.

 

 

Citește și
Semnatura
Document. Textul integral al hotărârii care instituie stare de alertă în România

Van Kerkhove avertizează că există riscul apariției unui nou val de infecții, astfel că țările care doresc să ridice restricțiile trebuie să fie foarte atente.

"Deci, aceste țări nu au lăsat garda jos, iar asta trebuie să reprezinte o lecție pentru toate celelalte țări. Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi noi trebuie să fim pregătiţi pentru asta, trebuie să avem un anumit grad de pregătire", a precizat reprezentanta OMS.

Referitor la dezvoltarea unui vaccin, medicul Maria Van Kerkhove a precizat: "Mulți oameni cred că virusul nu este sub control, la nivel planetar, însă nu este cazul. Există un mare număr de țări care au aplicat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, iar asta este important. Un alt aspect important ține de dezvoltarea unui vaccin. Am văzut cum comunitatea internațională s-a mobilizat pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin. Toți vrem să știm cât va dura, însă nu putem oferi un răspuns exact, deoarece este nevoie de timp pentru efectuarea testelor clinice".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult