DOCUMENT. Declarația pentru ieșirea din localitate. Descarcă modelul de aici

Ultima actualizare: 15-05-2020 15:40

Odată cu instituirea stării de alertă, din data de 15 mai vom avea voie să părăsim localitatea/zona metropolitană doar pentru câteva motive și va trebui să completăm declarația pe propria răspundere.

 

Guvernul a renunțat la declarațiile pe propria răspundere doar în cazul deplasărilor efectuate în interiorul localităților.

Declarația poate fi descărcată de AICI.

Nu este clar cum vor fi sancționate persoanele care părăsesc localitatea fără completarea declarației pe propria răspundere, sau în alt scop decât cele permise de lege.

Motivele pentru care putem părăsi localitatea:

► deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

► deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

► deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

► deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către
producătorii agricoli;

► deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă
localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

► deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

► deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

► deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

► deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

►  deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

► deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, autoritățile reamintesc faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO