Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numărul doi al grupării Hamas a fost ucis într-un atac aerian israelian în capitala Libanului. Cine a fost Saleh al-Arouri

O dronă israeliană a lovit marţi un birou al Hamas din suburbia sudică a Beirutului, capitala Libanului, omorând patru persoane, a anunţat presa de stat libaneză, citată de France 24.  

"Patru persoane au fost martirizate (termenul pentru ucise - n.r.) şi alte câteva persoane au fost rănite atunci când a fost vizat biroul Hamas", în suburbia sudică a Beirutului, considerată un bastion al mişcării Hezbollah care este susţinută de Iran, a declarat Agenţia Naţională de Ştiri din Liban (NNA).

Explozia a avut loc marţi seară în Dahiyeh şi a survenit într-un moment de tensiuni sporite între Hezbollah şi Israel.

Purtătoarea de cuvânt a Hezbollah a declarat pentru cotidianul libanez L'Orient-Le Jour că a fost "un asasinat cu rachetă, cu ţintă precisă".

Citește și
razboi israel hamas, gaza
2023 în imagini: războiul Israel - Hamas. Moarte și devastare în Gaza, după luni întregi de lupte crâncene | GALERIE FOTO
Numărul 2 al Hamas, ucis

Numărul doi al grupării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis marţi seară într-un atac aerian israelian în suburbiile capitalei libaneze Beirut, au anunţat gruparea palestiniană şi responsabili libanezi, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Saleh al-Arouri a fost ucis împreună cu gărzile sale de corp în atacul care pare să fi fost efectuat cu o dronă şi care a ţintit biroul Hamas de la periferia sudică a Beirutului.

Gruparea Hamas a confirmat asasinarea lui Saleh al-Arouri şi a ameninţat Israelul că aceasta nu îi va slăbi "rezistenţa".

"Asasinatele laşe comise de ocupantul sionist împotriva liderilor şi simbolurilor poporului palestinian în interiorul şi exteriorul Palestinei nu vor reuşi să zdrobească voinţa şi rezilienţa poporului nostru, nici să împiedice continuarea rezistenţei curajoase", a declarat într-un comunicat un membru al biroului politic al Hamas, Ezzat al-Rishq.

Este prima dată de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas desfăşurat în Fâşia Gaza când armata israeliană execută un atac în capitala libaneză.

Confruntările dintre armata israeliană şi Hezbollah-ul libanez, grupare aliată Hamasului palestinian, s-au limitat până în prezent la zonele de graniţă din sudul Libanului.

Acuzat de Israel că este creierul a numeroase atentate, Saleh al-Arouri a fost ales în anul 2017 adjunct al şefului biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, devenind astfel oficial numărul doi al mişcării islamiste palestiniene.

După ce a stat în total aproape 20 de ani în închisorile israeliene, el a fost eliberat în anul 2010 cu condiţia să ia calea exilului, iar de atunci s-a stabilit în Liban.

Premierul libanez denunță o „crimă”

Premierul libanez Najib Mikati a denunţat drept "o crimă" atacul israelian de la periferia Beirutului.

El a afirmat că "această nouă crimă israeliană are ca scop să antreneze Libanul într-o nouă fază de confruntare" cu Israelul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult