Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Jocul săptămânii, Anno 1800. Cum poți construi un imperiu, de la zero

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jocul săptămânii e un clasic în devenire. Cel mai bun joc Ubisoft făcut vreodată. Se numește Anno 1800. Te aduce într-o lume fascinantă pe care trebuie s-o construiești de la zero, în secolul 19.  

Anno 1800 este jocul săptămânii. E lansat în 2019 dar, spre rușinea mea, abia acum l-am descoperit. Dar... la fix, că primește niște actualizări importante de la Ubisoft. Jocul acesta este simulator de construit orașe. Pornești de la zero, cu o mică așezare. Iar la final, trebuie să ai un imperiu. Ador stilul acesta de joc, fără presiunea inamicilor, fără adversari. Relaxează.

L-am deschis, am văzut despre ce este vorba și după cinci minute, au trecut vreo patru ore.

Anno te trage în universul lui și te consumă ca o zi de job. Nu e doar despre să construiești ceva. Ai de lucru în management. Task management, human management, business management.

Cred că am prins ideea. Anno 1800 se întâmplă în secolul 19, la începutul revoluției industriale. De-asta orașul crește rapid, cu noi tehnologii. Clădirile au arhitectură din epoca victoriană iar economia este una de tip colonială. Adică depinzi de resursele ori bunurile pe care le pot face doar alte insule.

Citește și
joc
Jocul săptămânii: A Plague Tale: Requiem. Îmbinarea perfectă dintre aventură și lecții de istorie

E ușor de jucat. Dacă pleci la drum în modul campaign, toate sunt așezate firesc în fața ta. Pas cu pas, până la un imperiu uriaș.

La început pleci la drum cu doar câțiva locuitori și câteva locuințe în care ei trebuie să locuiască. Aceștia au nevoie de un loc de muncă. Apoi apar nevoile lor – o piață de unde să-și facă cumpărăturile, haine, un loc în care să cinstească un pahar de schnaps, săpun, comunicare, ziare.

Există un lanț de producție de respectat, infrastructură. Eficiența înseamnă profit. De exemplu, pentru haine ai nevoie de o fermă de oi, de la care pleacă lâna spre fabrica de textile. Pentru bare din metal, de care ai nevoie să construiești clădiri înalte și moderne, ai nevoie de o mină de fier, fabrică de cărbuni și o topitorie.

În tot acest timp, bunurile pot fi vândute, și trebuie găsit un echilibru între import și export. Populația crește iar bunăstarea lor e prioritate. Foarte rapid se poate prăbuși totul.

Acest joc frumos costă doar 100 de lei prin Ubisoft Connect. Merită fiecare leu pentru câte ore de joc sunt la dispoziție.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult