Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fondurile europene care modernizează școlile românești, explicate de Camelia Donțu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Camelia Donțu, realizatoarea campaniei: „fonduri europene, succese românești” a venit în emisiunea iLikeIT pentru a vorbi despre fondurile europene care pot moderniza școlile românești.

Iulia Ionescu: Vorbim despre modalitățile prin care școlile, liceele din România pot obține fonduri pentru a-și dota unitățile de învățământ cu tehnologii de ultimă generație. dar și cu mobilier, explicai tu...

Camelia Donțu: „Ce este important: avem mai mult de un miliard de euro, pentru că sunt două programe, și cred că este important să înțelegem cu toții, unul este PNRR, acest program de reziliență și redresare, care ne ajută să ne revenim după pandemie, și cel de-al doilea este exercițiul financiar 2021-2027, care va începe în câteva luni. Prin urmare, avem un miliard de euro, dar mai vine un miliard, totul este pentru educație”

Iulia Ionescu: Și pentru a face asta, trebuie să depunem puțin efort...

Camelia Donțu: „Da, este foarte important, pentru că sunt două apeluri de finanțare deja deschise, cel de un miliard de euro ne putem dota școlile până la liceu, de la mobilier până la laboratoare inteligente, (...) pentru liceu sunt 100 de milioane de euro, ne ajută să facem câte un laborator inteligent în fiecare liceu. Este o provocare, proiectele trebuie scrise de directori, de profesori, ceea ce nu este întotdeauna foarte ușor pentru ei, pentru că nu se pricep la asta, și este nevoie de ajutorul inspectoratelor școlare și cel al Ministerului Educației. Înțeleg că inspectoratele au dat niște șabloane, dar sunt neactualizate și incomplete și atunci sunt ONG-uri”.

Citește și
biciclete
Bicicletele care te transportă în orice colț de lume. O aplicație mobilă și un suport fac totul posibil

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult