Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vești bune de peste ocean. Inflația anuală din SUA a scăzut ușor la 7,7% în octombrie

Rata anuală a inflației din SUA a scăzut ușor la 7,7% în octombrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, un semn că inflația începe încet să scadă dup ce a atins recordurile ultimilor zeci de ani.

Biroul de Statistică al Muncii din SUA a raportat, joi că, în octombrie, indicele prețurilor de consum a arătat o creștere de 7,7% a prețurilor în ultimele 12 luni, o scădere cu 0,5 puncte procentuale față de septembrie, când a fost 8,2%.

Rata inflației din octombrie este cea mai scăzută din ianuarie, când a fost 7,5%, conform The Guardian.

Odată cu scăderea ușoară a ratei inflației generale, rata inflației de bază, care exclude sectoarele volatile energetice și alimentare, a înregistrat, de asemenea, o ușoară temperare, ajungând la 6,3% - o usoară creștere în comparație cu rata inflației de bază de luna trecută.

Creșterea prețurilor poate fi atribuită în mare parte majorării continue a prețurilor locuințelor, care au crescut cu 6,9% în ultimul an.

Și în timp ce prețurile la gaze au scăzut de la lună la lună, prețurile la gaze au crescut cu 4% în octombrie, prima creștere lunară din iunie. Prețurile gazelor s-au majorat, în general, cu 17,5% în ultimul an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult