Cât va dura ca restaurantele să iasă din criza coronavirusului. Rezultatele unui studiu
Astfel, dacă pentru micile afaceri care s-au adaptat, fie din zona fast-food, sau a restaurantelor care s-au reorientat către livrări acasă - analiștii estimează că o revenire la normal a afacerilor va avea loc în 2023.
Însă, pentru restaurantele de lux va mai dura încă doi ani, adică estimările arată anul 2025, arată Fox Business, citând un studiu al companiei americane Technomic.
Există însă și o veste bună, chiar dacă va mai dura până la revigorarea afacerilor din industria ospitalității: vânzările au început să crească, arată sursa citată. Cheia succesului în pandemie pare să fie folosirea tehnologiei pentru a ajunge la clienți, prin livrările la distanță.
Însă, chiar dacă se va ajunge la o revigorare a industriei, „nu va mai fi ca înainte”, spune Joe Pawlak, directorul general Technomic.
„Vom vedea o industrie diferită, dar, cu certitudine, una care va rezista pe termen lung. Va fi o reașezare a întregii piețe” consideră acesta. Eforturile de adaptare ale restaurantelor se vor concentra pe zona digitală pentru desfacerea produselor, iar pandemia nu înseamnă neapărat moartea acestei industrii, consideră analistul.
Sursa: FoxBusiness, StirilePROTV
Etichete: coronavirus , pandemie , restaurante , horeca
Dată publicare: 07-11-2020 17:40