Cât va dura ca restaurantele să iasă din criza coronavirusului. Rezultatele unui studiu

restaurante
StirilePROTV

Va trece ceva timp până ce restaurantele și industria HoReCa își vor reveni din pandemia de coronavirus. Până la cinci ani, în cazul restaurantelor clasice, de tip a-la-carte, arată un studiu al unei companii de resort din SUA.

Astfel, dacă pentru micile afaceri care s-au adaptat, fie din zona fast-food, sau a restaurantelor care s-au reorientat către livrări acasă - analiștii estimează că o revenire la normal a afacerilor va avea loc în 2023.

Însă, pentru restaurantele de lux va mai dura încă doi ani, adică estimările arată anul 2025, arată Fox Business, citând un studiu al companiei americane Technomic.

Există însă și o veste bună, chiar dacă va mai dura până la revigorarea afacerilor din industria ospitalității: vânzările au început să crească, arată sursa citată. Cheia succesului în pandemie pare să fie folosirea tehnologiei pentru a ajunge la clienți, prin livrările la distanță.

Însă, chiar dacă se va ajunge la o revigorare a industriei, „nu va mai fi ca înainte”, spune Joe Pawlak, directorul general Technomic.

Citește și
protest
Protest în Timișoara, față de „decapitarea” industriei HoReCa. „Vrem să muncim”

„Vom vedea o industrie diferită, dar, cu certitudine, una care va rezista pe termen lung. Va fi o reașezare a întregii piețe” consideră acesta. Eforturile de adaptare ale restaurantelor se vor concentra pe zona digitală pentru desfacerea produselor, iar pandemia nu înseamnă neapărat moartea acestei industrii, consideră analistul.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Decizia luată de Cristi Chivu zguduie Serie A
NEWS ALERT Decizia luată de Cristi Chivu zguduie Serie A
Citește și...
Terasele, singura soluție pentru patronii de restaurante. Investesc în sisteme de încălzire pentru exterior
Terasele, singura soluție pentru patronii de restaurante. Investesc în sisteme de încălzire pentru exterior

De la o zi la alta, tot mai multe localități intră în scenariul roșu și restaurantele se închid la interior.

Protest în Timișoara, față de „decapitarea” industriei HoReCa. „Vrem să muncim”
Protest în Timișoara, față de „decapitarea” industriei HoReCa. „Vrem să muncim”

Domnește nemulțumirea peste industria HORECA, greu încercată în ultimele luni. Sute de angajați și patroni din domeniu au protestat vineri în Timișoara, revoltați de restricțiile din ultima perioadă, care îi vizează.

Proteste în Iași, faţă de închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior
Proteste în Iași, faţă de închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior

Cei din domeniul HORECA se plâng că din cauza noilor restricţii afacerile lor sunt în cădere liberă şi atât patronii cât şi angajaţii se pregătesc încet încet de un simbolic parastas.

Recomandări
Val polar deasupra României de Crăciun. Va viscoli, iar temperaturile coboară și la -10 grade și se va forma polei
Val polar deasupra României de Crăciun. Va viscoli, iar temperaturile coboară și la -10 grade și se va forma polei

Un val de ninsori se revarsă peste România chiar în seara de Ajun. 19 județe și Capitala sunt sub cod de vânt și viscol. Pe șosele, zăpada a provocat deja mai multe accidente.

Contradicții între declarațiile ISU Sibiu și ale reprezentanților hotelului unde a căzut tavanul peste turiști
Contradicții între declarațiile ISU Sibiu și ale reprezentanților hotelului unde a căzut tavanul peste turiști

Polițiștii și inspectorii de stat în construcții fac cercetări amănunțite după ce peste șapte turiști aflați în piscina hoteluui Hilton din Sibiu s-a prăbușit tavanul.

Autoritățile mobilizează 23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri de sărbători. Șoferii, sfătuiți să fie pregătiți de drum
Autoritățile mobilizează 23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri de sărbători. Șoferii, sfătuiți să fie pregătiți de drum

Un număr de 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră sunt în aceste ore pe străzile României și sunt pregătiți să intervină, mai ales că iarna a sosit.