Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A crescut numărul mașinilor noi cumpărate de români. Care este cea mai vândută marcă

Your browser doesn't support HTML5 video.

A crescut cu 40% numărul mașinilor noi cumpărate de persoane fizice în primele 11 luni, față de aceeași perioada a anului trecut.

Datele apar în cea mai recentă statistică a Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule.

Vestea bună este că, față de 2017, a scăzut numărul mașinilor second hand înmatriculate anul acesta, însă chiar și așa, sunt de 3 ori și jumătate mai multe ca cele abia ieșite din fabrică.

Vânzările de autoturisme noi au crescut în primele 11 luni cu 20% față de 2017, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme. Din 10 mașini, 6 au fost cumpărate de companii, iar 4 de persoane fizice.

În clasamentul mărcilor de autoturisme pe prima poziţie rămâne Dacia, cu 47.000 de mașini vândute. Apoi sunt cei de la Volkswagen - cu 13.000 de unităţi și Skoda, cu 12.000. Renault are 11.000, iar Ford 8.000 de mașini vândute. Culmea este că în noiembrie au crescut vânzările de mașini cu motoare Diesel, în condițiile în care multe state din Europa se pregătesc sau chiar au luat măsuri de interzicere în orașe.

Citește și
coloana masini DN1
Coloana de maşini s-a format deja pe DN1. Zonele unde şoferii se luptă şi cu viscolul

Pe segmentul autoturismelor electrice şi hibrid, statistica APIA arată că vânzările au crescut cu peste 40 de procente. Adică avem 847 de autoturisme electrice și 3.169 de hibride.

Și pentru unele mărci de lux se pare a fost un an bun: s-au vândut 12 Ferrari, 21 de Bentley, 220 de Jaguar, 7 Lamborghini și 5 Aston Martin.

Statistica oficială arată că anul acesta avem o scădere față de valul de mașini vechi înscrise anul trecut, când România a renunțat la taxa auto și au fost 627.000 de înmatriculări. Datele la 11 luni arată că înmatriculările de vehicule vechi sunt de peste 3 ori și jumătate mai numeroase decât cele de mașini noi...

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult