Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Milioane de spanioli au sărbătorit în stradă, după ce ”Furia Roja” a câștigat EURO 2024. ”A scris istorie”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spania petrece, după performanța istorică de la Campionatul European de fotbal. Pentru a patra oară, ibericii au ridicat marele trofeu, în prezenta Regelui Felipe și a infantei Sofia.  

Fără să piardă un meci, Spania a dus perfecțiunea până în marea finală. Întreaga peninsulă Iberică a urmărit partida cu sufletul la gură, însă au fost în fața televizoarelor și milioane de români.

Spania s-a încoronat duminică noaptea regina fotbalui, pentru a patra oară. ”Spania invincibilă” - au scris și jurnaliștii străini după parcursul perfect al selecționatei condusă de Luis de la Fuente, un antrenor care a reușit să ducă echipa spre victorie la toate cele 7 meciuri de la acest campionat.

Mai mult, spaniolii au înscris în total 15 goluri, cele mai multe din istoria competiției. Unul dintre marcatori este puțtiul minune Lamine Yamal.

Lamine Yamal a împlinit 17 ani cu o zi înainte de finală și a strălucit cu o pasă de gol care l-a transformat în cel mai tânăr campion la Euro și care l-a uimit și pe Regele Felipe al Spaniei prezent pe stadion.

Citește și
finala euro 2024
Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Finala a fost urmărită de peste 2,9 milioane de telespectatori

Toată Spania a urmărit partida, iar milioane de oameni au ieșit în stradă să sărbătorească titlul - din Madrid până în Barcelona și din Pamplona până la Bilbao. Euforici, suporterii Furiei Roșii, cum este supranumită selecționata Spaniei, au cântat până în zori.

Suporter: ”Cred că am fost clar favoriți să câștigăm”.

Suporter: ”Sincer, sunt foarte mândru. Este al treilea campionat pe care îl trăiesc. E ceva extraordinar. Spania a scris istorie la Euro”.

Peste 3 milioane de români au urmărit finala EURO 2024

Pe lângă faptul că au scris istorie, jucătorii naționalei Spaniei se întorc acasă și cu peste 28 de milioane de euro. 11,3 milioane le vor împărți între ei.

Luni la prânz, jucătorii naționalei spaniole au părăsit hotelul din Berlin unde erau cazați și au plecat spre Madrid. Nu înainte să le mulțumească gazdelor.

Alvaro Morata, căpitanul Spaniei: ”Este incredibil! Mulțumim încă o dată tuturor celor care ne susțin și care ne-au susținut pe parcursul acestui campionat. E ceva nemaipomenit și abia așteptăm să ajungem acasă ca să petrecem”.

Sute de mii de suporteri au așteptat să își vadă idolii la Madrid. Autocarul echipei a defilat pe străzi începând cu ora 20, ora României.

Finala campionatului Euro 2024 a fost urmărită și de peste 3 milioane de români. Când a început festitivatea de închidere a campionatului, la PRO TV se uitau deja 1,5 milioane de telespectatori, iar în minutul de aur erau 3,3 milioane de persoane.

Peste 2 milioane au fost și la festivitatea de premiere, astfel că PRO TV a înregistrat o cotă de piață de aproape 60 de procente. Pentru asta, vă mulțumim!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult