Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mușcătura incorectă, cauze și consecințe. Cum se rezolvă o astfel de problemă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între poziția capului, pozitia gâtului și articulația cu ajutorul căreia mestecăm există o legatură strânsă.

Suferă această articulație, compensăm cu ajutorul mușchilor din altă parte a corpului.

Înaintea intervențiilor complexe din cavitatea orală, mușcătura trebuie să fie corectă. Și în cazul adulților, mușcătura incorectă poate fi cauzată de poziții incorecte, zilnice ale întregului corp.

Iată cum abordează medicii această situație.

Dr. Cristina Mihai, medic specialist ortodonție: "Există o problemă când nu mai avem un număr de dinți și atunci există discrepanțe la nivel articulațieie temporo-mandibulare sau la nivelul musculatorii. Există dureri. Noi compensăm prin postura deficitul pe care îl avem pe altă parte".

Durerile apar așadar în articulația cu ajutorul căreia mestecăm. Dar și în toți mușchii. Deficitul mușcăturii se rezolvă cu aparate dentare. Dar, în cazul adulților, tratamentul durează 2 ani. De asemenea, medicul stomatolog poate reabilita mușcatura și prin incrustații.

Dr. Cristina Mihai, medic specialist ortodontie: "Se aplică pe dinți, când nu vrem să facem coroane dentare, și facem un fel de incrustații, care seamănă cu niște căciulițe, care se pun deasupra dinților pentru a înălța ocluzia si a decongestiona articulația".

Tratamentele la stomatolog ar trebui însoțite de corectarea posturii generale.

Emil Peptea, posturolog: "Cu ajutorul inteligentei artificiale facem o analiză posturală, care ne va exemplifica cu precizie ce trebuei să corectăm și zonele în care avem deficințe de postură. Va crește rezultatele, pe care le obțineți cu tratamentul ortodontic. Studiile ne confirmă o legatura directă între poziția capului, poziția corpului și articulația temporo-mandibulară".

Corectarea mușcăturii trebuie însoțită și de corectarea posturii, pentru că astfel eventualele dureri musculare se reduc semnificativ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult