Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum poate fi tratată hipertensiunea definitiv, fără medicamente, cu o procedură modernă: energie de radiofrecvență

Hipertensiunea poate fi corectată fără medicamente. Se reglează astfel senzorii care dau informații greșite creierului.

Vasele de sânge sunt formate din mușchi. Aceștia sunt ajutați tot de potasiu să se relaxeze. Prea multă sare - crește tensiune arterială pentru că atrage apa. Pe de altă parte, prea multă sare înseamnă puțin potasiu. Vasele de sânge nu se mai relaxează. Și crește din nou tensiunea.

Senzori fini din vasele rinichilor, dar și din vasele carotide - spun creierului cât ar trebuie să fie tensiunea arterială. Când nu dau informații corecte, apare hipertensiunea.

În România,un adult din doi are această boală. Și jumătate dintre cei diagnosticați - nu își iau tratamentul. Vedem cea mai performantă metodă de reglare a hipertensiunii - fără medicamente

Ne uităm la arterele carotide. Și la cele renale. În interiorul acestor vase, anumiţi receptori asemănători unor senzori înregistrează presiunea sângelui și trimit informația creierului.

Citește și
vin restaurant
Un pahar de vin pe zi este prea mult. Medicii trag un semnal de alarmă privind consumul de alcool

La 80% dintre oamenii, care au hipertensiune, senzorii devin decalibrați. Se numește hipertensiune esențială. Sau primară. Ne explică medicul de radiologie intervențională, Rareș Nechifor.

Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională: „Acești receptori ajung să fie decalibrați şi să transmită informaţii false către creier, în sensul – deşi tensiunea e nomală, creierul primește informația că tensiunea a prea mică și declanșează mecanismele să crească tensiunea, ceea ce este greşit”.

Atunci când tensiunea creşte, creierul primește informații eronate. Acești senzori defecți pot fi ajutaţi de radiologia intervențională:

Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională: „Mergem în arterele renale, prin interiorul vaselor de sânge și recalibrăm acești senzori, eliberăm o energie de radiofrecvență care inactivează o parte din receptorii defecţi şi nu mai spun creierului că tensiunea e mică”.

Rezultatul este definitiv. Riscul accidentelor vasculare cerebrale şi de infarct miocardic scade cu peste 50%. Hipertensiunea însă se tratează inițial cu medicamente. Există peste cinci clase de medicamente. Din păcate, medicii știu că peste 50% dintre oamenii care ar trebuie să tratament, nu ţin cont de indicaţia doctorului şi nu iau aceste pastile când trebuie.

Hipertensiunea nu doare și crește lent. Ne uităm tot la creier și vedem cum e păcălit. Chiar și la valori de tensiune de 18-20. Ne explică profesorul universitar doctor Elisabeta Bădilă:

Prof. Univ. dr. Elisabeta Bădilă, Spitalul Clinic Colentina: „Creierul își setează valorile la care funcţionează între anumite marje, la început sunt normale, dar pe măsură ce aceste valori cresc, creierul nu mai suferă. Nu mai apare durerea cruntă de cap, nu mai apar tulburări de vedere// vorbesc de o persoană la care tensinea crește încet şi sigur.”

Hipertensiune arterială înseamnă tensiunea în artere peste 140 cu 90 coloană de mercur. Ce se întâmplă dacă rămâne multă vreme nediagnosticată și netratată? Distruge rinichii până la insuficiență renală.

Distruge inima până la insuficiență cardiacă. Este principala cauză a accidentului vascular cerebral hemoragic, adică hemoragie în mijlocul creierului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult