Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chirurgie dentară asistată digital. Ce recomandă specialiștii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Intervențiile stomatologice ghidate folosesc inteligența artificială pentru calculele precise și în acord cu toate oasele feței. Se întâmplă chiar și când aveți de reconstruit un singur dinte.  

Chirurgia ghidată în stomatologie pleacă de la forma viitorilor dinți.

Dr. Ioana Dabura, medic stomatolog: „Avem un echilibru între musculatura din exterior, adică buzele și obrajii și musculatura din interior, care e reprezentată de limbă. Dinții trebuie să se încrie în acel culoar , adică forța zero, în care nici limba nu împinge mai mult decât împing obrajii și buzele.” Medicul evaluează reperele faciale, cum arată dinții în raport cu planurile faciale.

Dr. Anca Rusu, medic stomatolog: „Chirugia ghidată utilizează niște softuri speciale, avem nevoie de un computer tomograf, care face o analiză tridimensională a oaselor pacientul, apoi o scanare intraorală. Aceste informații se suprapun și apoi medicul specialist începe planificarea cazului. ”

După planificare, care înseamnă de fapt calcule precise, se pun implanturile, ghidate. Și pe acestea, coroanele dentare prin înșurubare.

Citește și
ddb
Prof. univ. dr. Alexandru Blidaru, chirurgie oncologică: „Experiența echipei care tratează e factor de prognostic în cancer”

Dr. Anca Rusu, medic stomatolog: „Chirurgia ghidată poate fi folosită în cazul unu singur implant, în cazul în care trebuie să înseram 2-3 sau chiar prin restaurarea totală a mandibulei. La pacienții, care nu au deloc dinți, nu mai există repere, din acest motiv computerul calculează toate dimensiunile.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult