Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
Your browser doesn't support HTML5 video.
Un copil nu este un adult în miniatură, ne spun toţi pediatrii. Aşa că facem diferenţa şi în farfurie între un copil şi un adult.
Dr. Mihaela Bilic: "Sistemul lor nervos care e în creştere are nevoie de grăsime alimentară, din cauza aceasta copii mici au 55% raţie de grăsime în aportul zilni şi când cresc ajung la 30-35%".
Recomandarea e una singură. Şi nu duce la îngrăşare: nu faceţi greasela să le daţi copiilor lucruri dietetice.
Alimentele degresate nu fac altceva decât să le afecteze dezvoltarea normală a sistemului nervos. Situaţia are impact şi cu privire la capacitatea intelectuală.
Sunt mai bine de 5 ani de când Asociaţia Americană de nutriţie a renunţat să mai facă recomandări de restricţionare a alimentelor naturale grase, care invariabil vin la pachet cu doze mari de colesterol.
De obicei, în locul grăsimii se aduce amidon. Până la urmă, zahăr. Astfel, alimentaţia, per total, devine foarte bogată în zahăr.
În cazul celor mici, mai degrabă controlaţi zahărul pe care îl ingera şi nu cantitatea de grăsime din alimentele naturale.