Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil

Ultimul update: Joi 13 Decembrie 2018 11:43
Data publicarii: Joi 13 Decembrie 2018 11:17
Categorie: CSID

Nu acelaşi lucru se întâmplă cu grăsimea din alimentele integrale: lactate, carne, peste gras.

Un copil nu este un adult în miniatură, ne spun toţi pediatrii. Aşa că facem diferenţa şi în farfurie între un copil şi un adult.

Dr. Mihaela Bilic: "Sistemul lor nervos care e în creştere are nevoie de grăsime alimentară, din cauza aceasta copii mici au 55% raţie de grăsime în aportul zilni şi când cresc ajung la 30-35%".

Recomandarea e una singură. Şi nu duce la îngrăşare: nu faceţi greasela să le daţi copiilor lucruri dietetice.

Alimentele degresate nu fac altceva decât să le afecteze dezvoltarea normală a sistemului nervos. Situaţia are impact şi cu privire la capacitatea intelectuală.

Sunt mai bine de 5 ani de când Asociaţia Americană de nutriţie a renunţat să mai facă recomandări de restricţionare a alimentelor naturale grase, care invariabil vin la pachet cu doze mari de colesterol.

De obicei, în locul grăsimii se aduce amidon. Până la urmă, zahăr. Astfel, alimentaţia, per total, devine foarte bogată în zahăr.

În cazul celor mici, mai degrabă controlaţi zahărul pe care îl ingera şi nu cantitatea de grăsime din alimentele naturale.

Cum alegi cafeaua potrivită, în funcţie de intensitate
Cum alegi cafeaua potrivită, în funcţie de intensitate
csid
”Gripa nu se tratează cu antibiotice”. Avertismentul medicilor
Cum poate provoca o banală infecție în gât dureri abdominale la copii
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
CSID
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică