Cantitatea de zahăr dintr-o zacuscă sau un borcan cu murători. Ce ne recomandă medicii
Ne turnam un suc răcoritor într-un pahar. Chiar proaspăt stors, din fructe. Ne asumăm, într-un fel, cantitatea de zahăr. Dar aceeaşi cantitate se găseşte într-o zacuscă sau într-un borcan cu murături.
Caramelizam zahăr. Acelaşi proces are loc când facem gem, zacusca sau o tocăniţă de legume. Dar şi atunci când prăjim cafeaua. În tot acest timp, zahărul - indiferent de provenienţă - descarcă un compus numit HAŞMEFE.
Medicii insista să consumăm preponderent legume şi fructe crude, dar şi miere în starea ei naturală, în care este un aliment viu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În dieta vestică, în care intra dulciuri, chipsuri, pâine prăjită exista un aport între 5 şi 120 de miligrame de HÂŞMEFE zilnic. Este echivalentul cantităţii admise într-un kilogram de miere. Veche de un an.
Ne îndreptăm atenţia spre zacusca din comerţ. Cantităţi de HASMEFE găsim şi în cea preparată industrial şi în cea făcută acasă. Zahăr în reţeta pun însă doar marii comercianţi.