Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezaxarea membrelor duce la artroză. Ce metode de tratament există

Your browser doesn't support HTML5 video.

Picioare în X sau crăcănate. Situația nu este doar un impediment estetic, ci determină artroza, adică distugerea cartilajului. Ce este de făcut?

Artroza din cauza unei dezaxări de membru. Înseamnă distugerea accelerată a cartilajului, din cauză că aveți picioarele în x ori prea depărtate.

Artroza apare pentru că bio-fizica mișcării este complet anapoda. Imediat aflăm rezolvările. Articulațiile funcționează pe după legile bio-mecanicii. Se mișcă doar într-un anumit fel. Orice modifică bio-mecanica normală determină o mișcare greșită.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie: „În timp determină alte leziuni. Cel mai important lucru pe care noi îl avem noi în articulații este cartilajul. Când cartilajul se strică, apare artroza. Noi tot ce facem în genunchi, gleznă, e să reparăm acesta biomecanică ca să nu se strice cartilajul”.

Cum se strica structura nobilă - numită cartilaj - și determină artroza?

Citește și
csid
Cum îi creștem copilului încrederea în propria persoană. Sfatul psihologilor

Dr. Magda Pârvu, medic primar reumatolog: „Apare dezorganizarea structurii cartilajul. În loc să fie lin, să alunece, articulațiile încep să devină mai puțin elastice. Începe să doară, articulațiile să se frece una de alta cu apariția de durere, de lichid”. Artroza este un proces degenerativ. Distruge cartilajul, care nu se mișcă perfect.

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie: „Sunt oameni de exemplu care dezvoltă o artroză datorită unei dezaxări de membru - sunt crăcănați sau au picioare în X. Și fac artroză în compartimentul intern sau extern al genunchiului. Dezaxările astea pot apărea după un menisc scos. La pacienții tineri, până în 60-65 de ani, putem să facem operații în care reglăm axul mecanic al mișcării. Presiunea din compartimentul artrozic scade foarte mult și omul scapă de dureri”. Această abordare e indicată la tineri, înainte de protezarea genunchiului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult