Cantitatea de zahăr dintr-o zacuscă sau un borcan cu murători. Ce ne recomandă medicii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Caramelizam zahăr. Acelaşi proces are loc când facem gem, zacusca sau o tocăniţă de legume. Dar şi atunci când prăjim cafeaua. În tot acest timp, zahărul - indiferent de provenienţă - descarcă un compus numit HAŞMEFE.
Medicii insista să consumăm preponderent legume şi fructe crude, dar şi miere în starea ei naturală, în care este un aliment viu.
În dieta vestică, în care intra dulciuri, chipsuri, pâine prăjită exista un aport între 5 şi 120 de miligrame de HÂŞMEFE zilnic. Este echivalentul cantităţii admise într-un kilogram de miere. Veche de un an.
Ne îndreptăm atenţia spre zacusca din comerţ. Cantităţi de HASMEFE găsim şi în cea preparată industrial şi în cea făcută acasă. Zahăr în reţeta pun însă doar marii comercianţi.