Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate exit-poll alegeri parlamentare 2020. PNL și PSD sunt aproape la egalitate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare, cele de tip exit-poll, au fost anunțate de Institutele de Cercetări Sociologice Avangarde și Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), acestea fiind acreditate de Biroul Electoral Central..

PSD a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor - 30,5%, PNL a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00, potrivit Agerpres.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 5,7% la Senat şi 5,7% la Camera Deputaţilor, Partidul Mişcarea Populară - 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut, conform exit-poll-ului, 5,3% la Senat şi 5,2% la Camera Deputaţilor.

Citește și
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Doar 4 milioane de români votaseră până la ora 16:00
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot până la ora 21.00

Partidele care au obţinut sub pragul de 5% de intrare în Parlament sunt: PER - 1,1% la Senat şi 1,2% la Camera Deputaţilor, PPU-SL - 1% la Senat şi 1,1% la Camera Deputaţilor.

 

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Camera Deputaților:

 

PSD - 30,5% PNL - 29% USR - 15,9% UDMR - 5,7% AUR - 5,2% PRO ROMANIA - 5% PMP - 5% PER - 1,1% PPUSL - 1,1%

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Senat:

 

PSD - 30,6% PNL - 29,1% USR-PLUS - 16,4% UDMR - 5,7% PRO ROMÂNIA - 5% PMP - 5% AUR - 5,3% PER - 1,1% PPUSL - 1%

Potrivit Agerpres, au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel naţional şi societăţile SC Megatronic World Productions SRL şi Ana Events & PR SRL.

Este - fără doar si poate - ziua cea mai lunga pentru cei implicați in aceste alegeri parlamentare. Miza este mare și se numește România, cea de acum și cea de peste 4 ani.

Pentru liberali, miza este importantă în primul rând pentru că de rezultatul acestor alegeri parlamentare 2020 depinde guvernarea lor - dacă vor conduce sau nu, și în următorii 4 ani, Executivul.

În jurul orei 19.30, însă, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan era destul de liniște, spre deosebire de alte alegeri, când curtea era plină de membri de partid și simpatizanți.

De această dată au fost aplicate condiții speciale, din cauza epidemiei de Covid-19, astfel că la sediul PNL - în afară de liderii politici - sunt doar câțiva jurnaliști, și aceștia în număr limitat.

Și la sediul central al Partidului Social Democrat era liniște în jurul orei 19.30. Acolo, pe parcursul întregii zile a fost prezent Marcel Ciolacu, alături de doi dintre oamenii săi de încredere: Sorin Grindeanu și Paul Stănescu.

Președintele PSD a avut rezultate exit-poll pentru aceste alegeri parlamentare 2020, dar nu a vrut să le dea publicității înainte de ora 21.00.

Cu toate acestea, într-o discuție neoficială cu jurnaliștii, Ciolacu a afișat un optimism vizavi de rezultatele exit-poll. A spus, însă, că primarii partidului i-au transmis că a fost foarte greu să mobilizeze electoratul, în special din mediul rural, din cauza pandemiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult