Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care lucrează în străinătate se întorc în valuri acasă de sărbători. 40.000 de români au intrat în țară în 24 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se întorc în valuri românii care lucrează în străinătate, dar sunt destui și cei care pleacă în vacanțe. Cei care voiau să intre sau să iasă vineri din țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 au avut de așteptat mai bine de o oră pe sens.

Și pe aeroporturile din Moldova și Transilvania a fost agitația specifică de sarbatori. În ultimele 24 de ore peste 40 de mii de români au sosit din Germania, Italia, Austria sau Franța pentru a-și petrece sărbătorile acasă. Unii au asteptat și 90 de minute. La rândul lor cei care au plecat la schi sau la rude, si-au început vacanța cu pauză de o oră deși aveau 7 artere doar pentru ei.

Ca să facă față situatiei, poliția de frontieră a transformat un sens de ieșire din țară într-unul de intrare. Odată scăpați din vama Nădlac, mulţi se vedeau deja la mese întinse însă după două ore s-au trezit în fața unui alt coșmar. Privită de sus, coborârea de pe A1, în dreptul localității Margina din Timiș, arăta ca o parcare uriaşă. Înşiruite maşinile s-au întins pe 5 kilometri. Şi aeroporturile au fost înţesate.

Femeie: ”Le-am întâmpinat pe fiica mea şi pe nepoţele de la Bruxelles. E puţin aglomerat (...) la parcări, uitaţi-vă încerc să găsesc acum un taxi şi nu reuşesc. Cu maşina personală e foarte complicat”. În punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche spre Bulgaria, vârful de trafic este așteptat mâine. Nu înseamnă că astăzi a fost pustiu. Șoferii sunt sfătuiți să fie atenți când pornesc la drum şi pe cât posibil să evite punctele de trecere a frontierei foarte aglomerate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult