Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Restricții în mai multe secții ale Spitalului Județean Buzău, după ce numărul de cazuri de COVID a crescut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Coronavirusul nu a dispărut. Spitalul Județean din Buzău introduce restricții în mai multe secții, după ce numărul de cazuri de COVID a crescut în ultima perioadă.

Astfel, niciun aparținător nu va mai putea intra în secțiile de terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie. Iar în restul spitalului, programul de vizitare s-a redus la doar două ore pe zi.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea virusului în spital, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău: „Aparținătorii au acces în spital în intervalul orar 10-12. Excepție fac secțiile ATI, neonatologie, maternitate, oncologie și pediatrie, unde accesul aparținătorilor este strict interzis. La acest moment în spitalul județean sunt internate șapte persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.” Cei care au rude internate în spital spun că noile reguli nu îi sperie foarte mult. Sunt obișnuiți din perioada pandemiei să folosească masca și halatul de protecție. Spun că cel mai important este ca bolnavii să fie tratați corespunzător și se bucură că își pot vizita bolnavii din anumite secții, chiar și într-un timp limitat. Vizitator: „Trebuie să ai mască, să ai halatul ăla de protecție pe tine. Acum ne conformăm regulilor care sunt, ce să facem, când era pandemia nu intram deloc.” Vizitator: „Trebuie să purtăm mască, halat, botoși ca și până acum, cum a fost, nu avem voie să atingem peste tot, ne dezinfectăm pe mâini.” În județul Buzău sunt active momentan 4 focare COVID, iar unul dintre ele este la Spitalul Județean Buzău, unde ieri au fost descoperite ale 3 cazuri, doar la secția neurologie. Însă măsurile DSP au fost luate înainte de apariția acestui focar. Și personalul medical este supus unor restricții. Carmen Scîntei, epidemiolog șef DSP Buzău: „Încă de la primul caz, de la prima declarare a focarului s-au impus reinstruirea personalului. Portul măștii de protecție a devenit și a rămas obligatoriu pentru orice personal medico-sanitar care vine în contact cu pacientul, s-au intensificat măsurile de curățenie și dezinfecție.” Măsurile s-ar putea modifica în funcție de cum evoluează numărul de cazuri de coronavirus. Doar săptămâna trecută, peste 580 de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2 la nivel național.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult