Specialiștii avertizează: Noua tulpină de Covid le dă oamenilor un simptom „ciudat” noaptea
O nouă tulpină de Covid, cunoscută sub numele de BA.5, provoacă un simptom nocturn neobișnuit, pe măsură ce continuă să se răspândească, scrie Mirror.co.uk.
Această tulpină, considerată „fratele” lui Omicron, care a fost una dintre cele mai răspândite variante din 2021, a devenit dominantă după ce și-a depășit predecesorul cu câteva săptămâni în urmă, informează sursa citată.
În timp ce BA.5 împărtășește simptome similare cu Omicron, aduce un plus nedorit pe listă - transpirațiile nocturne. Mulți indivizi infectați au raportat că au experimentat acest simptom neplăcut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În timpul unui interviu la postul de radio irlandez NewsTalk, Luke O'Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a remarcat: „Un simptom în plus de la BA.5 pe care l-am văzut în această este transpirația nocturnă.”
În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de Covid din SUA, potrivit CDC, iar niveluri similare sunt suspectate în Marea Britanie. Oamenii de știință speculează că severitatea sa poate fi asemănătoare cu cea a lui Omicron, provocând potențial mai puține cazuri grave și decese decât tulpinile anterioare precum Alpha și Delta.
Cu toate acestea, la fel ca Omicron, se crede că BA.5 este mai transmisibil, relatează Daily Star.
Analizele efectuate recent sugerează că BA.5 ar putea avea o capacitate mai mare de a reinfecta pacienții în comparație cu tulpinile anterioare.
Profesorul O'Neill a atribuit diferența de simptome modificărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecții.
„Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat”, a explicat el, adăugând: „Există o anumită imunitate”.
Sursa: mirror.co.uk
Etichete: coronavirus, simptome, omicron, infectare cu covid-19,
Dată publicare:
01-09-2023 16:29