Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cathedral Plaza din București va fi demolată. Nicușor Dan a semnat documentele necesare

Nicuşor Dan a anunţat că a semnat, miercuri dimineaţa, dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădire construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe Strada General Berthelot din Bucureşti.  

UPDATE: Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică din București, a distribuit postarea de pe Facebook prin care Nicușor Dan anunță demolarea clădirii Cathedral Plaza, altături de mesajul: ”Construirea legalității prin demontarea / demolarea corupției”.

 

----- 

"Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că "mai sunt de parcurs câţiva paşi administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare".

Citește și
Cathedral Plaza
Sentinta definitiva in cazul Cathedral Plaza: cladirea trebuie demolata. Ce spune Biserica Catolica despre primarul Oprescu

Citește și: Presa rusă: Nikolai Patrușev, considerat succesorul lui Putin, ar fi fost otrăvit

"Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate iniţial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureştiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât şi cu Primăria Sectorului 1", a transmis primarul Capitalei.

Cathedral Plaza este un complex de birouri cu 19 etaje din centrul Bucureștiului, situat la intersecția străzilor General Berthelot și Luterană, fiind una dintre cele mai înalte clădiri din Capitală.

Până și Papa a cerut demolarea blocului

Terenul este deținut de fondul de investiții american Miller Global, iar dezvoltatorul proiectului de 45 de milioane de euro este Willbrook Management.

Citește și: Cum poți face analize gratuite chiar dacă laboratoarele îți spun că nu mai au fonduri

Clădirea înaltă de 75 de metri a fost construită la câțiva metri de Catedrala Sfântul Iosif, afectând structura de rezistență a acestui monument istoric vechi de aproape 130 de ani.

Pentru demolarea blocului a pledat până și Papa Benedict al XVI-lea, iar în cele din urmă justiția a dat dreptate întru totul Bisericii Catolice și a dispus, definitiv, demolarea clădirii de birouri. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult