Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dubla crimă din Cluj putea fi evitată. Tânărul care și-a ucis mama și bunica trebuia să fie în închisoare încă din mai

Tânărul din Cluj, arestat pentru că și-a ucis mama și bunica, trebuia să ajungă după gratii încă din luna mai, când a fost condamnat într-un alt dosar pentru violențe.

Însă procedura penală greoaie și birocrația au condus la o tragedie care putea fi evitată.

Pentru că figura cu domiciliul în Italia, toate comunicările au fost trimise acolo, în timp ce individul se plimbă liber prin Cluj. El este cercetat acum pentru o dublă crimă, comisă sub influența drogurilor, spun vecinii.

"-Au fost găsite amprentele tale pe acel cuțit. L-ai folosit? -Nu! Sunt nevinovat, sunt nevinovat!"

Al Shamali Omar Jamal, tânărul de 32 de ani, a fost adus la Parchet, unde i-a fost alături doar avocatul din oficiu.

După mai bine de două ore, în care acesta a repetat doar că este nevinovat, un judecător a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul care și-ar fi ucis mama și bunica are un cazier bogat și este un cunoscut al cercurilor interlope din Timiș. A mai avut condamnări pentru ultraj și bătăi, iar anul trecut, din cauza violenței, chiar mama lui a cerut un ordin de protecție pentru 3 luni.

În data de 11 mai, individul a fost condamnat la un an de închisoare pentru lovire. A rămas în libertate și a continuat să locuiască împreună cu mama și bunica lui, pe care acum este bănuit că le-a omorât cu sânge rece, deși avea condamnare cu executare, pentru o bătaie la care a participat în urmă cu doi ani,

Judecătoria Cluj-Napoca: "Până la acest moment nu s-a întors dovada de comunicare a hotărârii cu străinătatea, respectiv, cu Italia, pentru a se putea exercita calea de atac în termen procedural. Prin urmare, mandatul de executare nu a fost pus în aplicare."

Suspectul nu a ajuns după gratii. El figura în acte cu domiciliul în Italia, iar codul de procedura penală spune că inculpatul este citat și primește sentinţa la adresa unde locuiește.

Însă individul nu mai era în Italia şi,se plimbă liber prin Cluj-Napoca. Iar anchetatorii nu l-au căutat, fiind condamnat pentru o infracțiune comună.

Nicolae Sergiu Cârlan, purtător de cuvânt Judecătoria Cluj-Napoca: "Nu a venit încă dovada de comunicare a hotărârii în Italia, pentru că procedura s-a realizat acolo, ca urmare a interogării realizate la cererea judecătorului în sistemul de informații Schengen."

În acest timp, suspectul a locuit în casa familiei sale din comuna Baciu, unde şi-a ucis mama şi bunica. Vecinii spun că victimele au mai avut conflicte cu el, pentru că era dependent de droguri.

Suspectul poate să stea după gratii 25 de ani, dacă va fi găsit vinovat.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult