Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur în România, joi dimineață. Unda de șoc s-a simțit în jumătate de țară, de la București și până în Iași

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe Richter a avut loc, joi, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.  

„În ziua de 29 Februarie 2024, la ora 11:25:46 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 140.0 km”, conform INFP. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 59 kilometri vest de Focșani, 60 kilometri nord-vest de Buzău, 64 kilometri est de Brașov, 80 kilometri nord-est de Ploiești.

Mai multe persoane au raportat că au simțit seismul în zone din: sectorul 1, sectorul 3, sectorul 6, Panciu (Vrancea), Iași, Ștefăneștii de Jos (Ilfov) și Bârlad.

Ultimul cutremur în zona respectivă s-a produs în 25 februarie, dar a fost de intensitate mai mică.

De la începutul lunii februarie, în România s-au înregistrat 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe Richter.

Citește și
cutremur
Cutremur cu magnitudinea 5,8, duminică după-amiază. În ce zonă s-a produs seismul

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult