Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Banda de români care a terorizat băncile din SUA. Cum au jefuit milioane de dolari fără să plece din ţară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anchetatorii braşoveni au colaborat cu celebrul US Secret Service ca să prindă o grupare de crimă organizată specializată în fraude bancare.

Vreme de un an, indivizii au reuşit să golească conturile mai multor cetăţeni americani - iar surse din anchetă spun că prejudiciul este de ordinul milioanelor de dolari.

Gruparea era condusă de trei bărbaţi din Braşov care au racolat mai multe persoane pe care le-au trimis în Statele Unite cu misiunea de a monta pe ATM-uri dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare. În acest fel, au reuşit să extragă în mod fraudulos bani de la bancomate din statele Virginia şi Carolina de Nord. Sumele erau trimise apoi în România şi investite în afaceri imobiliare.

Cinci dintre suspecţi - trei bărbaţi şi două femei - au fost reţinuţi în urma unor percheziţii de amploare desfăşurate în Braşov, Vâlcea şi Brăila. Bărbaţii au primit mandate de arestare pentru 30 de zile iar pentru femei a fost impusă măsură arestului la domiciliu.

 

Citește și
Români prinși că dezmembrau locomotive în Franța și le vindeau la fier vechi - 4
Români prinși că dezmembrau locomotive în Franța. Prejudiciu de 1 milion de euro
Ce spun procurorii români despre jafurile comise de bandă în SUA  

DIICOT a anunţat, vineri, că a dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

”În fapt s-a reţinut că, în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul României şi a Statelor Unite ale Americii a acţionat o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi utilizare de echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, în vederea efectuării de operaţiuni frauduloase şi spălare de bani. În urma investigaţiilor efectuate şi a schimbului de informaţii efectuat prin intermediul U.S. Secret Service s-a stabilit faptul că gruparea infracţională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia şi Carolina de Nord prin instalarea unor dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare, iar ulterior efectuarea de retrageri frauduloase din conturile victimelor”, a transmis DIICOT.

Banii astfel obţinuţi erau trimişi în România de către membrii grupării, prin intermediul unor colete expediate pe nume false şi folosiţi de către aceştia pentru demararea unor investiţii imobiliare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult