DIICOT a reținut 7 persoane în Călărași. Ar fi recrutat și exploatat sexual tinere

Ultima actualizare: 07-02-2020 11:58
DIICOT
Pro TV

Şapte persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Călăraşi, fiind suspectate că au constituit o grupare care recruta şi exploata sexual mai multe tinere, între care trei minore, determinându-le să se prostitueze.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au reţinut şapte persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, transmite News.ro.

Astfel, anchetatorii spun că, în perioada iunie 2019 - februarie 2020, în judeţul Călăraşi s-a constituit un grup infracţional organizat, format din 9 persoane, pentru traficarea şi exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire şi determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituţiei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii grupării au traficat sau au înlesnit practicarea prostituţiei în scopul obţinerii de foloase materiale pentru şase tinere, din care trei minore.

Joi, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, au făcut şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, în urma cărora 21 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Călăraşi pentru audieri.

Vineri, cei 7 inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO