Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la spitalul din Târgu Neamț. Un bărbat a murit după ce a fost la control

O anchetă a fost declanșată la Spitalul din Târgu Neamț, după ce Cristi Irimia, angajat al primăriei Agapia, a murit în condiții suspecte.

Familia acuză că bărbatul ar fi fost tratat cu indiferență la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Neamț și intenționează să facă o plângere la Colegiul Medicilor, potrivit zch.ro

Acesta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe unde i s-a făcut o perfuzie, un control EKG și i s-a stabilizat tensiunea. Pe cardiogramă nu s-ar fi înregistrat nimic suspect, susţine familia. 

A doua zi, Cristi Irimia s-a simțit din nou rău și a mers la Urgențe, unde nu i s-a mai făcut niciun control.Când a ajuns acasă, bărbatul a căzut secerat în brațele soției, iar familia a chemat Ambulanța, care nu l-a mai putut resuscita.

Ulterior, familia a descoperit că bărbatul nici măcar nu a fost înregistrat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Citește și
Ancheta la spitalul din Slatina
Explicația medicilor care au ascuns 140 de radiografii în vestiar, la Slatina

„Tata nu a fost înregistrat la CPU ca om care s-a prezentat la spital. Diagnosticul tatei a fost ruptură de cord în urma unei tamponade cardiace”, a declarat Andreea Irimia, fiica bărbatului.

În urma acuzațiilor, managerul spitalului a declanșat o anchetă internă.

„Am decis iniţierea unei anchete interne privind modul în care s-a efectuat triajul şi consultarea pacienţilor în ziua de 1 martie. De serviciu în acea zi au fost dr. Ignat şi dr. Ababei, dar dr. Ababei nu a fost prezentă la CPU în acel moment, când a venit Cristi Irimia. Se afla la birou. Suntem şocaţi de acest eveniment şi suntem alături de familie.

Prin această anchetă, vom încerca să înlăturăm sau să sancţionăm orice problemă care ar fi putut determina această tragedie, astfel încât pe viitor să nu se mai întâmple. Ceea ce vă pot spune este că nu mi se pare normal ca cel decedat să nu fie înregistrat în ziua de vineri când s-a prezentat la CPU”, a declarant managerul Spitalului ”Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț, dr. Florin Apostoae.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult