Anchetă la spitalul din Târgu Neamț. Un bărbat a murit după ce a fost la control


Ultimul update: Joi 14 Martie 2019 11:35
Data publicarii: Joi 14 Martie 2019 11:09
Categorie: Stiri Sanatate
ambulanta

O anchetă a fost declanșată la Spitalul din Târgu Neamț, după ce Cristi Irimia, angajat al primăriei Agapia, a murit în condiții suspecte.

Familia acuză că bărbatul ar fi fost tratat cu indiferență la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Neamț și intenționează să facă o plângere la Colegiul Medicilor, potrivit zch.ro

Acesta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe unde i s-a făcut o perfuzie, un control EKG și i s-a stabilizat tensiunea. Pe cardiogramă nu s-ar fi înregistrat nimic suspect, susţine familia. 

A doua zi, Cristi Irimia s-a simțit din nou rău și a mers la Urgențe, unde nu i s-a mai făcut niciun control.Când a ajuns acasă, bărbatul a căzut secerat în brațele soției, iar familia a chemat Ambulanța, care nu l-a mai putut resuscita.

Ulterior, familia a descoperit că bărbatul nici măcar nu a fost înregistrat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Tata nu a fost înregistrat la CPU ca om care s-a prezentat la spital. Diagnosticul tatei a fost ruptură de cord în urma unei tamponade cardiace”, a declarat Andreea Irimia, fiica bărbatului.

În urma acuzațiilor, managerul spitalului a declanșat o anchetă internă.

„Am decis iniţierea unei anchete interne privind modul în care s-a efectuat triajul şi consultarea pacienţilor în ziua de 1 martie. De serviciu în acea zi au fost dr. Ignat şi dr. Ababei, dar dr. Ababei nu a fost prezentă la CPU în acel moment, când a venit Cristi Irimia. Se afla la birou. Suntem şocaţi de acest eveniment şi suntem alături de familie.

Prin această anchetă, vom încerca să înlăturăm sau să sancţionăm orice problemă care ar fi putut determina această tragedie, astfel încât pe viitor să nu se mai întâmple. Ceea ce vă pot spune este că nu mi se pare normal ca cel decedat să nu fie înregistrat în ziua de vineri când s-a prezentat la CPU”, a declarant managerul Spitalului ”Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț, dr. Florin Apostoae.

 

Sursa: zch.ro

Tags: spital, neamt, urgente,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16