Anchetă la Spitalul Slatina. 140 de radiografii, ținute ascunse de trei medici


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 10:59
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 10:06
Categorie: Stiri actuale
spital

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a început o anchetă, după ce 140 de radiografii ale unor pacienți au fost găsite în vestiarele unor medici.

Ancheta internă a început după ce s-a depistat că trei medici ortopezi țineau ascunse, în vestiare, 140 de radiografii ale unor pacienți, potrivit olt-alert.ro.

Totul a ieșit la iveală după ce polițiștii au solicitat spitalului, oficial, o radiografie care le era necesară petru un caz, iar documentul nu a fost găsit.

„În urma acestei situații neobișnuite, a fost constituită o comisie formată din directorul medical, directorul administrativ şi un consilier juridic cu scopul de a verifica motivul pentru care noi nu am putut pune la dispoziţia organelor abilitate un document medical. S-a făcut un control în camera de gardă, în saloane, ba chiar și în vestiarele medicilor, care au fost deschise cu cheia. Și nu mică ne-a fost mirarea când în vestiarele a trei medici au fost găsite 140 de filme radiologice, radiografii ale unor pacienţi din 2015 până în prezent – situație pentru care nu există o explicație”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Un raport cu întreaga poveste a ajuns deja la Comisia de disciplină. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei medici riscă sancțiuni care pot ajunge până la pierderea locurilor de muncă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: olt-alert.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO