Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aeroporturile și gările, înțesate de românii care pleacă în vacanța de Paște

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aeroporturile și gările au fost vineri pline de c[l[tori. Pe de-o parte, românii stabiliți în strainătate s-au întors în țară, pentru sărbători, iar unii dintre ei nu și-au mai văzut familia de dinainte de criza sanitară.

Alții au plecat în vacanță, ca să scape de treburi. Au fost chiar situații tensionate în Gara de Nord, unde trenurile au avut întârzieri și de 90 de minute.

Cu nervi, așa a început vacanța pentru mulți.

Pasager: „Stăm 15 minute. La trei minute după, anunță alte 15 minute.”

Alții s-au bucurat de prezența celor dragi, chiar pe peronul gării. La destinație îi așteaptă restul familiei și o masă bogată de Paște.

Pasager: „Mama, care este aici, a împlinit 80 de ani și sunt împreună cu sora mea geamănă și mergem să o vizităm pe fata ei, care locuiește la Iași, să petrecem Paștele împreună. Mâncare bună, mergem la Patriarhie să luăm lumină.”

Citește și
Aglomerație
Cozi uriașe de români la frontierele bulgare spre Grecia. Elenii verifică fiecare portbagaj în parte

În aeroport, la sosiri, au avut loc îmbrățișări lungi, cu lacrimi în ochi. Românii care muncesc în străinătate s-au întors acasă. Unii dintre ei nu și-au mai văzut familia de doi ani. Numai pe aeroportul Henri Coandă, în ultimele două zile, au sosit peste 37 de mii de pasageri.

Pasager: „Nu am mai fost de vreo trei ani de zile. Deci o să mă bucur de Paștele ăsta cu siguranță.”

Reporter: Vă bucurați doamnă că a venit?

Pasager: „Da, mult de tot, că nu i-am mai văzut de doi ani cu pandemia asta și ne-a fost dor.”

În celaltă parte a aeroportului, cu bagajele pline, cei fără griji plecau în lumea largă. Unii în locuri exotice, alții în vizită la neamuri.

Pasager: „Sunt cu familia lângă mine și mergem la finii noștri la Londra. Având în vedere că se prelungește vacanța, mergem să sărbătorim împreună cu ei.”

Pasager: „Mama m-a întrebat dacă vom sărbători undeva vacanța de Paște și am spus hai să mergem undeva departe, să ne relaxam, hai în Zanzibar.”

Reporter: Veți ciocni ouă roșii în Zanzibar?

Pasager: „Dacă vor fi, numai decât.” Au fost cozi și în Vama Veche, iar românii care au decis să meargă cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia, au avut de așteptat ore bune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult