Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prinţul Harry a revenit în Regatul Unit. Care este motivul

Prinţul Harry a revenit luni în Marea Britanie pentru a lua parte la un eveniment caritabil dedicat copiilor cu probleme grave de sănătate, afişând o atitudine veselă şi glumeaţă în timp ce conversa cu tinerii, informează Reuters.

''Multe felicitări, mici legende! Vă salut. Noi vă salutăm'', a spus prinţul Harry, radios, cu prilejul discursului susţinut la ceremonia anuală organizată la Londra de ONG-ul WellChild, pe care prinţul britanic îl patronează.

''Gala WellChild Awards este un eveniment care nu încetează să mă inspire. Poveştile tinerilor care se luptă cu prognosticuri grave, trăiesc vieţi pline de proceduri medicale, spitalizări, programări interminabile, ne amintesc tuturor de puterea spiritului uman'', a adăugat el.

Deşi Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, se află adeseori în atenţia mass-media chiar şi după ce a renunţat la îndatoririle sale regale oficiale, mediatizarea a fost încă şi mai intensă luna aceasta după ce ducele de Sussex a sărbătorit împlinirea vârstei de 40 de ani şi a început o serie de apariţii publice.

Săptămâna trecută, prinţul britanic s-a aflat la New York, unde a lansat un apel către guvernanţi pentru o colaborare mai strânsă cu tinerii, avertizând asupra pericolelor online cu care se confruntă copiii şi criticând liderii companiilor care administrează reţelele de socializare pentru că nu iau mai multe acţiuni pentru a-i proteja.

Citește și
prințul harry
Cererea de viză a prințului Harry pentru SUA nu va fi făcută publică, în contextul consumului de droguri

A apărut, de asemenea, într-un segment al talk-show-ului NBC ''The Tonight Show'', când a putut fi auzit ţipând şi înjurând în timp ce îl însoţea pe Jimmy Fallon, gazda emisiunii, printr-un ''labirint bântuit''.

Prinţul Harry a revenit doar ocazional în Regatul Unit după ce s-a mutat în California alături de soţia lui americană, Meghan, în 2020, şi s-a distanţat ulterior de ceilalţi membri ai casei regale Windsor, în special de tatăl său şi de fratele lui mai mare, prinţul William.

Deocamdată nu este clar dacă prinţul Harry se va întâlni cu alţi membri ai familiei regale britanice în timpul acestei călătorii la Londra, iar purtătorul de cuvânt al ducelui de Sussex nu a dorit să facă declaraţii pe această temă.

Cel mai recent, prinţul Harry s-a aflat în Marea Britanie în luna mai pentru a lua parte la evenimentele prilejuite de cea de-a 10-a aniversare a Invictus Games. Regele Charles al III-lea, care urmează un tratament împotriva cancerului, a avut agenda plină de activităţi şi nu s-a putut întâlni atunci cu fiul său cel mic.

Prinţul Harry este în continuare parte dintr-o acţiune juridică împotriva Guvernului britanic legată de securitatea sa şi a familiei sale atunci când se află în ţara natală, argumentând că este preocupat pentru siguranţa lui Meghan şi ai celor doi copii ai lor, prinţul Archie, în vârstă de cinci ani, şi prinţesa Lilibet, în vârstă de trei ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult