Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce conține „îndrumarul” trimis de asociația Accept instituțiilor implicate în alegerile din România. DOCUMENT

Your browser doesn't support HTML5 video.

Asociația Accept a trimis instituțiilor statului implicate în procesul de votare un îndrumar privind interacțiunea cu persoanele din comunitatea LGBTQ+.  

Reprezentanții asociației vorbesc despre persoanele transgender și despre diferențele care pot apărea între cărțile de identitate și fizionomia persoanei.

„În multe cazuri, în ce priveşte persoanele transgender, datele ce se regăsesc în actele de identitate nu corespund sau nu corespund în totalitate cu înfățișarea persoanei. Astfel, pot exista situații în care prenumele şi menţiunile privind sexul să difere de modul în care persoana se prezintă lumii, ca bărbat sau femeie. De asemenea, pot exista diferențe și în ce priveşte fotografia din cartea de identitate, determinate de faptul că persoana trece printr-o tranziție medicală, cu efecte progresive asupra aspectului său fizic”, se arată în document.

Având în vedere faptul că dreptul de vot este un drept constituțional, garantat tuturor cetățenilor români cu drept de vot, Asociația ACCEPT reaminteşte persoanelor implicate în procesul electoral că au responsabilitatea de a contribui la exercitarea acestui drept de către persoanele transgender, cu respectarea drepturilor şi a libertăților fundamentale ale omului, precum dreptul la viața privată și fără a fi supuse tratamentelor discriminatorii şi degradante.

„Astfel, vă rugăm să tratați cu tact aspectele ce țin de persoana în cauză, pentru a-i proteja dreptul la viață privată, pentru a evita situațiile inconfortabile sau alte comportamente care ar putea instiga la ură şi/sau la săvârşirea unor infracțiuni motivate de aceasta, precum hărţuirea, agresiunile fizice şi/sau verbale”, se mai arată în comunicat.

Citește și
georgina beyer
Georgina Beyer a murit. Prima deputată transgender din lume avea 65 de ani

Calendarul oficial al alegerilor din 2024 este următorul:

► 9 iunie 2024 - alegeri locale ► 9 iunie 2024 - alegeri europarlamentare; ► 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale; ► 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult