Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un chinez a ajuns la închisoare din cauza unei meme

Un bărbat din China a stat nouă zile la închisoare după ce a trimis pe un grup o memă considerată jignitoare pentru poliție.

Bărbatul, identificat doar după numele de familie Li, ar fi trimis meme-ul pe platforma WeChat, luna trecută, plângându-se de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii Covid 19, conform CNN.

Poliția din orașul Qingtongxia, din regiunea Ningxia, a postat o captură de ecran a discuției la care lua parte Li, dar apoi a sters-o. În mema respectivă apărea un câine cu o șapcă de polițist și care ținea în mână o insignă de poliție.

Publicația de stat The Paper a publicat mai multe detalii despre acest incident care a provocat consternare în China, iar postarea a adunat peste 170 de milioane de vizualizări. Mulți au protestat față de pedeapsa dată bărbatului, susținând că folosirea unei glume pe Internet nu este un motiv pentru a fi reținut de poliție.

Se pare că grupul în care a postat Li imaginea avea peste 330 de membri și cineva a semnalat acest detaliu poliției. Pentru că era nemulțumit de măsurile impuse de autorități, Li a fost chemat la secție, unde a mărturisit fapta considerată o insultă pentru poliție. El a fost reținut pentru nouă zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult