Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copiii din Cluj-Napoca au descoperit secretele sushi-ului. „Trebuie servit imediat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de copii din Cluj-Napoca au făcut, sâmbătă, alături de părinți, o călătorie inedită prin bucătăria japoneză.  

Cei mici au aflat multe secrete din gastronomia locală și, ajutați de un maestru, au preparat sushi. La final, cu toții și-au putut gusta creațiile.

Preparatul sushi-ului a fost o joacă pentru copii. Pentru a fi ușor de modelat, orezul s-a combinat cu oțetul, zahărul și sarea. 

Cei mici au învățat imediat ce trebuie să facă, iar preparatele au fost delicioase.

Andrei: „Avocado și somon, avocado gold îmi place doar în sushi!”

Alex Răcătău, expert în Bucătăria Japoneză: „Secretele unui sushi fenomenal sunt ingredientele de calitate. Trebuie să ai un orez foarte bun, după care trebuie să folosești pește de calitate sushi-ul trebuie servit imediat.”

Vedetă a fost și supa "Miso", considerată de japonezi remediul perfect în cazul unei răceli.

Băiat: „Cele mai bune pe care le-am mâncat în viața mea, sincer să fiu.”

Părinții au participat și ei la aceste lecții.

Femeie: „Suntem amatori de sushi și mă bucur că a avut experiența să facă propriul său sushi.”

Viorel Tătar, organizator: „Am organizat acest eveniment frumos tocmai pentru a iniția în arta sushi-ului, în cultura japoneză. Și să ne și distrăm! Să ne distrăm împreună cu părinții. Sunt prezenți părinți, bunici, copiii aici, deci trei generații.”

După festinul de sushi, copiii au participat la o petrecere de Halloween.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult