Copiii din Cluj-Napoca au descoperit secretele sushi-ului. „Trebuie servit imediat”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei mici au aflat multe secrete din gastronomia locală și, ajutați de un maestru, au preparat sushi. La final, cu toții și-au putut gusta creațiile.
Preparatul sushi-ului a fost o joacă pentru copii. Pentru a fi ușor de modelat, orezul s-a combinat cu oțetul, zahărul și sarea.
Cei mici au învățat imediat ce trebuie să facă, iar preparatele au fost delicioase.
Andrei: „Avocado și somon, avocado gold îmi place doar în sushi!”
Alex Răcătău, expert în Bucătăria Japoneză: „Secretele unui sushi fenomenal sunt ingredientele de calitate. Trebuie să ai un orez foarte bun, după care trebuie să folosești pește de calitate sushi-ul trebuie servit imediat.”
Vedetă a fost și supa "Miso", considerată de japonezi remediul perfect în cazul unei răceli.
Băiat: „Cele mai bune pe care le-am mâncat în viața mea, sincer să fiu.”
Părinții au participat și ei la aceste lecții.
Femeie: „Suntem amatori de sushi și mă bucur că a avut experiența să facă propriul său sushi.”
Viorel Tătar, organizator: „Am organizat acest eveniment frumos tocmai pentru a iniția în arta sushi-ului, în cultura japoneză. Și să ne și distrăm! Să ne distrăm împreună cu părinții. Sunt prezenți părinți, bunici, copiii aici, deci trei generații.”
După festinul de sushi, copiii au participat la o petrecere de Halloween.