Copiii din Cluj-Napoca au descoperit secretele sushi-ului. „Trebuie servit imediat”
Zeci de copii din Cluj-Napoca au făcut, sâmbătă, alături de părinți, o călătorie inedită prin bucătăria japoneză.
Cei mici au aflat multe secrete din gastronomia locală și, ajutați de un maestru, au preparat sushi. La final, cu toții și-au putut gusta creațiile.
Preparatul sushi-ului a fost o joacă pentru copii. Pentru a fi ușor de modelat, orezul s-a combinat cu oțetul, zahărul și sarea.
Cei mici au învățat imediat ce trebuie să facă, iar preparatele au fost delicioase.
Andrei: „Avocado și somon, avocado gold îmi place doar în sushi!”
Alex Răcătău, expert în Bucătăria Japoneză: „Secretele unui sushi fenomenal sunt ingredientele de calitate. Trebuie să ai un orez foarte bun, după care trebuie să folosești pește de calitate sushi-ul trebuie servit imediat.”
Vedetă a fost și supa "Miso", considerată de japonezi remediul perfect în cazul unei răceli.
Băiat: „Cele mai bune pe care le-am mâncat în viața mea, sincer să fiu.”
Părinții au participat și ei la aceste lecții.
Femeie: „Suntem amatori de sushi și mă bucur că a avut experiența să facă propriul său sushi.”
Viorel Tătar, organizator: „Am organizat acest eveniment frumos tocmai pentru a iniția în arta sushi-ului, în cultura japoneză. Și să ne și distrăm! Să ne distrăm împreună cu părinții. Sunt prezenți părinți, bunici, copiii aici, deci trei generații.”
După festinul de sushi, copiii au participat la o petrecere de Halloween.