Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aur, argint și bronz pentru România la Campionatul Mondial de atelaje trase de câini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Reprezentanții României s-au întors victorioși de la Campionatul Mondial de Atelaj Canin, care a avut loc în Cehia.

Este vorba despre un concurs cu sănii trase de câini. Ai noștri au revenit acasă cu trei medalii - una de aur, una de argint și una de bronz.

Din lotul României, care a dominat competiția din Cehia, fac parte și doi concurenți, tată și fiu. Fiul a terminat pe primul loc cursa cu atelaje cu șase câini, iar părintele său a ocupat a doua treaptă a podiumului la proba cu patru câini.

Un alt coleg a luat bronzul la categoria atelaje cu opt câini Husky. Pregătirile pentru concurs au început încă din luna septembrie, spun cei care s-au întors victorioși acasă.

„Un concurs greu, dar foarte frumos”

Damaschin Berende: „Au fost trei zile grele, au fost trasee destul de dificile datorită condițiilor meteo, câțeii și au făcut datoria impecabil și noi am încercat să nu-i încurcăm foarte tare și să-i ajutăm să își facă treaba până la capăt”.

Citește și
Motanul terorist care i-a făcut pe stăpânii de câini dintr-un oraș să se înarmeze cu spray-uri și pistoale
Motanul „terorist” care i-a făcut pe stăpânii de câini dintr-un oraș să se înarmeze cu spray-uri și pistoale

Bogdan Berende: „În a treia zi am rămas fără frâne, norocul a fost că am putut să mă înțeleg cu liderii și m-au ghidat pe unde trebuie și nu am greșit nici o intersecție, mi-am menținut poziția de pe locul 1 și din punctul meu de vedere a fost un traseu și un concurs greu, dar foarte frumos.”

În următoarea perioadă, se vor bucura de o bine-meritată pauză, apoi vor începe din nou antrenamentele, pentru alte competiții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult