Ciobănesc german. Tot ce trebuie să știi despre unul dintre cei mai inteligenți și iubiți câini

Ciobanesc german
Shutterstock

Una dintre cele mai ușor de recunoscut rase din lume, ciobănescul german este un câine musculos, alert, cu o atitudine nobilă și regală.

Dacă te gândești să îți iei un ciobănesc german, va trebui să muncești și să investești timp pentru a-i câștiga dragostea, deoarece nu se împrietenesc atât de ușor cu străinii.

Ciobănesc german – trăsături ale rasei

Populari pentru inteligența și abilitățile lor atletice, le place să se joace și să petreacă timp cu stăpânii lor. Dacă îți dorești un ciobănesc german ca partener, pregătește-te pentru loialitate din belșug, neînfricare, inteligență și, cu siguranță, îmbrățișări.

Câinii ciobănesc german sunt, așa cum sugerează și numele lor, o rasă originară din Germania. Ei au fost dezvoltați începând cu sfârșitul anilor 1800 prin încrucișarea diferitelor rase de pășunat. Rasa a fost supusă unei selecții riguroase și a progresat rapid.

În Regatul Unit, câinii sunt cunoscuți sub numele de Alsacieni, deoarece fanii rasei de acolo au vrut să protejeze câinele de sentimentele antigermane după Primul Război Mondial.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, câinii ciobănești germani erau rasa militară preferată. Primii câini-ghid au fost câini ciobănești germani.

Câinele ciobănesc german este o rasă de herghelie cunoscută pentru curajul, loialitatea și instinctele sale de pază. Această rasă este un excelent câine de pază, câine polițist, câine militar, câine ghid pentru nevăzători și câine de căutare și salvare. Pentru multe familii, ciobănescul german este, de asemenea, un prețios animal de companie al familiei.

Ciobanesc german

Curiozități despre ciobanescul german

Renumit ca fiind un "câine de un singur om", ciobănescul german formează o legătură puternică, afectuoasă și strânsă cu stăpânul său și va dori să fie cu acesta cât mai mult posibil.

Un ciobănesc german bine crescut și bine educat ar trebui să fie îndrăzneț, încrezător, iute și inteligent și întotdeauna suficient de calm și de stabil pentru a-și putea asculta stăpânul, indiferent de circumstanțe. Sunt dornici să învețe și ușor de dresat cu o abordare corectă, folosind bunătatea, întărirea pozitivă și răbdarea.

Ciobăneștii germani sunt originari din Germania și sunt deseori cunoscuți sub numele de GSD sau, în Marea Britanie, sub numele de Alsacieni.

Ciobăneștii germani au fost inițial folosiți ca și câini de muncă pentru pășunatul oilor. Acum sunt folosiți pentru munca de asistență, căutare și salvare și pentru roluri militare.

Cele mai comune culori pentru un Ciobănesc german sunt cafeniu/negru și roșu/negru.

Ciobăneștii germani sunt cunoscuți pentru inteligența lor. Ei pot învăța sarcini simple după doar 5 repetări și ascultă de prima comandă care li se dă în 95% din cazuri.

Ciobăneștii germani au o curiozitate naturală, ceea ce îi face perfecți atunci când vine vorba de misiuni de căutare. Dacă vrei să găsești ceva, un ciobănesc german este o alegere perfectă.

Ciobăneștii germani sunt foarte protectori față de stăpânii lor, însă, atunci când sunt dresați corespunzător, devin animale de companie iubitoare și extrem de loiale.

Ciobăneștii germani au o durată de viață mare, putând trăi între 10-13 ani.

Ciobăneștii germani sunt cunoscuți pentru că lasă foarte multă blană. Așa că trebuie periați constant.

Ciobăneștii germani adoră să se joace și sunt extrem de activi. Au nevoie de multe plimbări și exerciții fizice pentru a-i ține ocupați. Sunt ideali pentru cineva care se plimbă mult sau care are un stil de viață foarte activ.

Ciobanesc german

Secrete pentru a avea un ciobănesc german sănătos

Toți câinii au nevoile lor speciale când vine vorba de sănătate, iar ciobănescul german nu face excepție. Deși nu putem anticipa fiecare nevoie a câinelui nostru, există câteva sfaturi utile pentru ca acesta să se simtă cât mai bine.

Menține o greutate sănătoasă. Standardul rasei spune că ciobănescul german ar trebui să aibă un aspect substanțial și nu zvelt, dând impresia, atât în repaus, cât și în mișcare, că este musculos și agil.

Ciobănescul german este un câine de talie medie, ceea ce înseamnă că se maturizează mai lent decât rasele de câini mici. Evită munca grea și impactul asupra articulațiilor până când câinele tău are cel puțin un an sau doi ani.

Plimbările regulate și exercițiile fizice vor ajuta câinele ciobănesc german să se mențină în formă, dar și să aibă o rutină, două lucruri care sunt importante pentru această rasă.

Socializarea timpurie cu alți oameni și câini îl va ajuta să evite problemele de comportament.

Fiind un câine cu pieptul adânc, ciobănescul german este mai susceptibil la balonare, o afecțiune fatală cauzată de aer, lichid și/sau spumă în stomac. Asigură-te că știi care sunt semnele, simptomele și cauzele balonării.

Fă cercetări și găsește un crescător responsabil înainte de a cumpăra un cățeluș ciobănesc german. Crescătorii responsabili se asigură că își testează câinii din punct de vedere al sănătății și pot fi o bună sursă de informații despre rasă.

Controalele veterinare regulate sunt importante pentru toți câinii, dar unii ciobănești germani pot avea probleme la nivelul tractului gastrointestinal și al șoldului, astfel încât controalele sunt deosebit de importante. Fiind la curent cu radiografiile și fiind conștienți de posibilele iritante ale stomacului, îți vor ajuta câinele să rămână sănătos.

Ciobăneștii germani au un simț acut al mirosului, așa că adesea miros hidranți, garduri și gunoi în timpul plimbărilor. Fii atent la ceea ce bagă în gură în timp ce adulmecă pentru a evita ca cel mai bun prieten al tău se îmbolnăvească sau să se rănească.

Selectează hrana atent. Respectă limitele de vârstă ale câinelui, precum și alergenii, nivelul de energie și greutatea. Fiecare câine este diferit și nu există un tip de hrană sau o metodă corectă, dar medicul veterinar ar trebui să poată răspunde la întrebări și să abordeze preocupările pe care le ai.

Cu o blană dublă și o culoare închisă, ciobănescu german este mai predispus la supraîncălzire în lunile de vară. Apa din belșug, umbra și aerul răcoros ar trebui să ajute câinele să treacă cu bine peste orice zi caniculară.

Alt sfat este să îi acorzi timp. De la dresaj până la plimbările zilnice și momentele de tandrețe, un câine are nevoie de foarte multă atenție.

Cântărește bine decizia de a îți lua un ciobănesc german înainte de a o face, pentru că este una foarte importantă, care necesită resurse financiare, de timp și foarte multă muncă investită. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Prima apariție publică a lui Adrian Mititelu Jr după ce a ieșit din comă
FOTO Prima apariție publică a lui Adrian Mititelu Jr după ce a ieșit din comă
Citește și...
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră

Când Stamatis Moraitis avea 66 de ani, medicii i-au spus că mai are de trăit între șase și nouă luni. O decizie pe care a luat-o i-a schimbat viața.

Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi
Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi

Cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, în fiecare an, este sărbătorită Duminica Floriilor, marcând retrăirea momentului când Iisus Hristos a intrat în Cetatea Ierusalimului.

De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția
De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția

Cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor, piețele și păstrăvările au fost pline de oameni. Este a doua dezlegare la pește în postul Paștelui.  

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.