Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Apocalipsa pescărușilor” într-un oraș aflat aproape de o groapă de gunoi. Localnicii sunt exasperați: „Plouă cu găinaț”

Un oraș de coastă a fost invadat de un stol „apocaliptic” de pescăruși, semănând panică printre localnici. A fost estimat un număr de 3.000 de păsări, iar oamenii sunt revoltați de mizeria pe care o lasă păsările pe casele și mașinile lor.

Pescărușii au asaltat un depozit de deșeuri din Hyndburn, Lancashire, ca într-o scenă din filmul de groază al lui Alfred Hitchcock din 1963, „Păsările”. Imaginile șocante arată numărul mare de pescăruși care se învârt deasupra capului, iar casele, mașinile și grădinile localnicilor sunt bombardate cu excremente de păsări. Localnicii exasperați spun că păsările sosesc dimineața devreme și rămân până târziu în noapte, și se tem că prezența lor scade valoarea proprietăților din zonă, arată publicația Daily Star.

Gary Hough, 62 de ani, a declarat: „Trebuie să fi fost 3.000 de pescăruși deasupra casei mele miercuri, săptămâna aceasta. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Pescărușii sunt aici în jurul orei 7 dimineața și se îndreaptă spre vârf, vin în stoluri. De la ora 8 dimineața încoace, atunci vin cei mai mulți dintre ei și rămân până în jurul orei 21.30."

Gary și partenera sa Cheryl Gouldstone, în vârstă de 59 de ani, care locuiesc în casa lor de de opt ani, sunt îngrijorați de faptul că atacul păsărilor ar putea devaloriza proprietățile din zonă. Ei spun că, deși păsările au fost întotdeauna atrase de groapa de gunoi, problema s-a agravat din octombrie anul trecut și s-a intensificat dramatic din aprilie. Operatorul amplasamentului, Suez, a pus în aplicare anumite măsuri, cum ar fi declanșarea de zgomote puternice pentru a speria păsările. Însă Gary spune că păsările se agită și mai tare și plouă cu găinaț peste tot.

Cheryl este îngrozită: „Este ca un film de Alfred Hitchcock. Există poluare vizuală, poluare fonică, iar oamenilor nu le vine să creadă că se întâmplă așa ceva. Au declanșat bubuituri ca de pistol pentru a scăpa de ele, dar tot ce fac este să le sperie. Nu poți sta în grădină pentru că este plină de rahat de pasăre”.

Citește și
pescăruș psihopat
Pescărușii psihopați care fură droguri, după ce au devenit dependenți. „Ne-a smuls joint-ul și a fugit”

Gary a povestit un accident recent în trafic cauzat de haosul aviar care distrage atenția. El a luat măsuri prin crearea unei pagini de Facebook pentru discuții comunitare și coordonează o întâlnire publică cu operatorii de depozite de deșeuri Suez și consilierii locali luna viitoare.

Consilierul local Vanessa Alexander, care locuiește, de asemenea, în apropierea gropii de gunoi, spune că mașina sa este întotdeauna acoperită de rahat de pasăre.

Ea a ridicat problema la Lancashire County Council și la Agenția de Mediu, care i-au spus că au primit mai mult de 140 de sesizări de la localnici, începând cu luna iulie. Richard Phillips, managerul operațiunilor de depozitare a deșeurilor la SUEZ, a declarat că firma "lucrează activ pentru a descuraja" pescărușii și pentru a "minimiza impactul acestora asupra zonei locale".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult