Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Marcel Ciolacu analizează varianta unui ”candidat independent” la alegerile prezidențiale, susținut de PSD

Partidul Social Democrat ia în considerare susținerea unui candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, ar fi declarat chiar președintele PSD Marcel Ciolacu, potrivit unor surse din conducerea partidului.  

Aceleași surse mai spun că, întrebat dacă Mircea Geoană ar fi o variantă de ”independent”, Ciolacu ar fi răspuns că acesta nu este chiar din afara partidului, deoarece a fost președinte al PSD.

Pe de altă parte, premierul nu a discutat cu Geoană pe această temă, iar decizia finală urmează să fie luată de către liderii PSD.

Acest scenariu pare să arate o schimbare de direcție în Partidul Social Democrat, care, în urmă cu o lună anunța faptul că este exclus să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale.

”Este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte. Se ştie lucrul acesta, nu ştiu de ce s-a creat, aşa, o anumită aparenţă. Este exclus. PSD este cel mai mare partid din România", spunea Marcel Ciolacu într-o emisiune televizată în 6 iunie 2024, potrivit Agerpres.

Citește și
Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură la Cotroceni: cu „o singură condiție”
Emilia Șercan îl acuză pe Mircea Geoană de plagiat. Ar fi tradus, fără să citeze, din Bill Clinton și George Bush Jr

Acum, însă, Ciolacu se pare că și-a schimbat viziunea. De altfel, în 14 iunie el a spus despre Geoană, potrivit News.ro, că ”nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine”.

Deocamdată, Marcel Ciolacu a refuzat să spună clar dacă acceptă să candideze la funcția de președinte al României.

Coaliţia de guvernare a decis în şedinţa de joi, 4 iulie, data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din 2024.

Liderul PSD a cedat până la urmă majorității, astfel că alegerile nu vor avea loc în septembrie, așa cum își doreau social-democrații.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult